image
Sursa foto: digisport.ro

Cazul Emiliano Sala: Informații noi au ieșit la iveală în urma anchetei; Greșeala fatală comisă de pilot

Cazul Emiliano Sala. După ultimele investigații, pilotul avionului în care s-a aflat Emiliano Sala, David Ibbotson, ar fi comis două erori. Una minoră, fără nici o consecință asupra vieții fotbalistului argentinian. Acesta a greșit numărul de înregistrare al aeronavei: în loc să treacă numărul N264DB, el a scris N246DB. Însă a doua greșeală a fost una absolut inacceptabilă, care sună ca o condamnare la moarte.

Ibbotson ar fi decis să efectueze zborul în modul VFR (zbor vizual), chiar dacă condițiile atmosferice reclamau zborul cu instrumente (IFR)! Dincolo de problemele cu gheața depusă pe fuselaj și pe aripi, aceasta eroare ar avea la bază, așa cum el însuși recunoștea într-o postare pe Facebook, faptul că Ibbotson nu era familiarizat cu acel tip de pilotaj.

Nici până la acest moment pilotul nu a fost găsit în apele Canalului Mânecii, unde s-a prăbușit avionul, dar operațiunile de căutare nu s-au încheiat.

Un raport preliminar privind accidentul aviatic, în urma căruia fotbalistul Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson au decedat, va fi publicat luni, 25 februarie.

Noutăţile partenerilor

comentarii: