image
Sursa foto: Jurnal.md

Usatâi: „Gațcan a fost evacuat din RM”; Dodon s-ar fi asigurat astfel ca nicio ambasadă să nu ia legătura cu deputatul

Primarul de Bălți, Renato Usatâi, susține că deține informații din surse sigure că deputatul Ștefan Gațcan nu mai este pe teritoriul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la JurnalTV.

„În această dimineață Gațcan a fost intimidat și a fost chiar bătut. Ulterior, în urma unei înțelegeri că se va întoarce la PSRM, dar ca să nu arate ridicol, Dodon a luat decizia la amiază ca Gațcan să fie de urgență evacuat din RM. Vă pot spune cu certitudine că Gațcan nu se mai află pe teritoriul RM. Dodon a învățat multe de la Plahotniuc. Unii spuneau că Gațcan e la Președinție, alții – că ar fi la Condrița. Au fost informații aruncate în spațiul public ca nimeni să nu blocheze procesul de a-l evacua înafara Republicii Moldova. Acum deputatul se află la 142 de km de la frontiera cu RM”, a spus Usatâi.

„Dodon l-a evacuat ca să nu aibă acces la el nici mass-media nici organele de drept. De fapt Dodon nu e atât de deranjat de organele de drept, cât i-a fost teamă ca vreo ambasadă să nu ceară în zilele următoare vreo întrevedere cu deputatul. De toată operațiunea de evacuare a acestuia s-a ocupat SPP și unele persoane de la SIS”, a mai spus primarul de Bălți .

Întrebat dacă e adevărat că și-a procurat o mașină blindată și de ce ar avea nevoie de ea, Renato Usatâi a declarat că la sugestia șefului statului Igor Dodon, în FR au fost pornite niște dosare împotriva sa. „Ca să nu mă scoată și pe mine ca pe Gațcan mi-am luat o mașină blindată”, a mai spus el.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: