image
Sursa foto: jurnal.md

O tânără din Ungheni riscă până la 15 ani de închisoare pentru trafic de persoane

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi expediat în judecată cauza penală de învinuire a unei locuitoare a oraşului Ungheni, în vârstă de 20 de ani, acuzată de comiterea traficului de fiinţe umane.

Potrivit celor constatate, în cursul anului 2016 învinuita ar fi recrutat trei fete, cu vârstele cuprinse între 18 şi 25 de ani din familii social-vulnerabile, cărora le-a organizat transportarea în Cipru.

La destinaţie, tinerele au fost adăpostite într-un club de noapte şi impuse să presteze servicii sexuale contra plată diferitor bărbaţi. Timp de câteva luni, victimele au fost impuse să „deservească” pe seară mai mulţi bărbaţi, o parte din banii câştigaţi fiind colectaţi de câţiva cetăţeni turci, care gestionau „afacerea”.

După ce au revenit în  ţară, victimele au depus plângeri la organele de drept, persoana care le-a racolat şi organizat traficarea fiind reţinută, iar acum, deferită justiţiei. Dacă va fi recunoscută vinovată, aceasta riscă de la 7 până la 15 ani închisoare.

Procurorii continuă urmărirea penală în privinţa cetăţenilor turci, care au fost complici la comiterea crimei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: