image
Sursa foto: Protest pro-Navalnâi în Habarovsk, Rusia

Proteste la Moscova: Poliţia a reţinut-o pe Iulia Navalnâi, soţia principalului opozant al Kremlinului

Poliţia rusă a reţinut-o sâmbătă pe Iulia Navalnâi - soţia principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnâi, aflat în detenţie - la un protest care are loc la Moscova, după cum a anunţat chiar ea pe contul ei de Instagram, dintr-o dubă a poliţiei, transmite Reuters, citat de Agrepres.

„Scuzaţi calitatea proastă (a fotografiei), lumina este proastă în duba poliţiei", a scris Iulia pe pagina ei de Instagram, postând un selfie făcut din interiorul vehiculului de poliţie.

FOTO:Ria.ru

Ria.ruRia.ru

Peste o mie de persoane au fost arestate de forţele de ordine în Rusia în cursul manifestaţiilor în favoarea opozantului Aleksei Navalnâi, potrivit ONG-ului OVD-Info, specializat în monitorizarea manifestaţiilor în această ţară, relatează AFP, Reuters şi dpa.

În mulţimea estimată la 10.000 de persoane de AFP şi 40.000 de oameni de Reuters adunată în centrul Moscovei, jurnaliştii au asistat la arestări violente şi la ciocniri între poliţie şi manifestanţi care au sfidat interdicţia autorităţilor de a se reuni şi s-au strâns în Piaţa Puşkin pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de principalul oponent al Kremlinului, Aleksei Navalnâi.

Un grup mare de oameni se îndrepta la amiază către Piaţa Manej, de la poalele Kremlinului.

FOTO: TV Rain

TV RainTV Rain

Navalnîi le-a cerut susţinătorilor săi să protesteze sâmbătă în întreaga ţară. El a fost arestat săptămâna trecută la punctul pentru controlul paşapoartelor de pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, după ce a revenit de la Berlin, unde fusese spitalizat din august anul trecut din cauza otrăvirii cu agentul neurotoxic Noviciok.

Disidentul rus se află acum în arest preventiv, în aşteptarea mai multor proceduri judiciare care îl vizează. Printre altele, autorităţile ruse au comunicat că el ar putea fi considerat vinovat de încălcarea condiţiilor de eliberare condiţionată în urma unei condamnări cu suspendare din 2014.

FOTO: Protest pro-Navalnâi în Habarovsk, Rusia

protesteproteste

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: