image
Sursa foto: Profimedia

Newcastle United și-a rugat fanii să nu mai vină costumați în arabi la meciurile echipei! Comunicatul oficial emis de club

Fanii lui Newcastle United au făcut spectacol în meciul cu Tottenham, pierdut cu 2-3, prima confruntare de când clubul englez a fost preluat de către Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită, devenind astfel cel mai bogat din lume.

Mulți dintre fanii "coțofenelor" au ales să sărbătorească prin a se prezenta la meci în haine arăbești tradiționale, însă acest lucru a provocat o controversă printre britanici.

Kick It Out, organizație engleză care se ocupă de eradicarea rasismului din fotbal, a anunțat luni că va discuta de urgență cu reprezentanții clubului, întrucât gestul făcut de suporteri poate fi considerat un lucru rasist, ofensator sau nepotrivit din punct de vedere cultural.

La două zile distanță, clubul de pe St. James' Park a emis un comunicat pe site-ul oficial, în care le cere suporterilor să nu mai vină îmbrăcați la meciuri în acest fel, folosind argumentele prezentate mai sus.

"Newcastle United le cere în mod cordial suporterilor să se abțină din a purta haine tradițional arăbești sau accesorii de purtat pe cap provenite din Orientul Mijlociu, dacă nu le poartă în mod obișnuit.

Nimeni din cadrul noii conduceri nu a fost ofensat în niciun fel de ținuta fanilor care au ales să sărbătorească în acest mod. Acest gest a fost interpretat ca unul pozitiv și de bun venit.

Cu toate acestea, există posibilitatea ca aceste ținute să fie necorespunzătoare din punct de vedere cultural și riscă să îi ofenseze pe alții. Toți vizitatorii sunt încurajați, ca de obicei, să poarte ceea ce se obișnuiește în cultura sau religia lor", a transmis clubul.

Mai mulți fani au venit pe stadion cu mesaje pentru noii patroni saudiți și chiar au adoptat stilul vestimentar arab. Este vorba despre Thawb, o robă lungă purtată de bărbații musulmani, și Keffiyeh, un acoperământ de cap tradițional.

“Nu cerem o echipă care să câștige, cerem un club care să încerce acest lucru”, a fost unul dintre mesajele fanilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: