image
Sursa foto: Getty Images

Un fost fotbalist în Bundesliga spune că era obligat să se dopeze: "Dacă nu luam acele pastile, eram amendat"

Fotbalul se luptă de ani de zile cu problemele de dopaj, iar acestea se întâmplă chiar și la cel mai înalt nivel.

Sportivii caută mereu perfecțiunea și pentru asta uneori apelează, conștient sau inconștient, la anumite substanțe sau pastile care sunt interzise.

Garra Dembele, fotbalist francez care a trecut pe la Levski Sofia, în Bulgaria, și pe la Freiburg, în Germania, a vorbit despre momentele în care a fost obligat să se dopeze.

"În Bulgaria, când terminam meciurile din Europa League, ne dădeau să bem niște ceaiuri din plante. Chiar la finalul meciurilor, luam substanțe de care nu știam sigur ce sunt. În Germania, când evoluam la Freiburg (n.r. echipă care era în Bundesliga în sezoanele 2011-2013), aveam în mine substanțe interzise.

De fapt, eram dopat cu hormoni. În Germania, aveam o cutiuță care avea numărul meu pe ea, 11. Conținea 10 pastile pe care trebuia să le iau după antrenamente. Habar nu aveam ce sunt.

Nu aveam de ales, trebuia să le iau, altfel eram amendat. După jocuri, în weekenduri, controlul antidoping venea mereu la mine, dar nu se găsea nimic în probele de urină. De la televizor, sportul pare altfel, dar când faci parte din el, e complicat", a spus Dembele, conform L'Equipe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: