image
Sursa foto: privesc.eu

Discursul lui Andrei Năstase de la conferinţa din faţa sediului Primăriei: „Vom administra eficient și transparent orașul”

În ultima zi din campania electorală, Andrei Năstase, candidatul unic al forţelor antioligarhice pentru funcţia de primar general al capitalei, a susținut o conferinţă de presă.

Astfel, Andrei Năstase a venit cu un mesaj către toţi locuitorii municipiului Chişinău.

Vedeţi mai jos discursul integral al lui Andrei Năstase:

Dragii mei chișinăuieni, ne vedem și astăzi, în ultima zi a acestei campanii electorale. O campanie electorală în care ne-am adunat, cu încredere și speranță, în jurul valorilor comune care ne pot reda libertatea și demnitatea. În fiecare zi am fost între oameni, în oraș și în toate localitățile din suburbii. Am discutat cu cei cărunți, cu familiile tinere, cu studenții, cu cei care muncesc și cu cei aflați în căutarea unui loc de muncă. Am explicat oamenilor, în detaliu, programul echipei noastre pentru Chișinău, direcțiile noastre de acțiune, soluțiile de finanțare și ne-am asumat, cu responsabilitate, termene de implementare. Chișinăuienii au înțeles și cred cu tărie că vor sprijini abordarea noastră.

Știm exact ce avem de făcut! - Vom stopa haosul și corupția din Primăria Chișinău. - Vom investi în învățământ și sănătate. - Vom crește confortul vieții urbane, ceea ce înseamnă investiții în drumuri, iluminat, salubrizare, siguranță publică și toate celelalte. - Vom investi pentru un transport public modern, eficient și sigur. - Vom dezvolta economic orașul și ne va preocupa crearea de noi locuri de muncă. - Vom administra eficient și transparent orașul, iar acțiunile noastre vor fi, toate, fără excepție, doar în slujba cetățeanului. Vom construi în fiecare an bugetul orașului nostru cu maximă transparență, după consultări cu oamenii și vom administra cu responsabilitate patrimoniul public așa încât ceea ce se întâmplă acum să nu se mai repete.

Bugetul orașului nostru pierde anual, din cauza administrării deficiente, aproximativ 688 milioane de lei. Vom elimina toate schemele de corupție, vom recupera pe calea Justiției sumele delapidate de mafioți, vom optimiza activitatea întreprinderilor municipale, vom dezvolta parteneriate publice - private și vom demara proiecte vitale cu finanțare europeană.

Vom face toate acestea foarte repede si VOM AVEA BANI ca să transformăm Chișinăul în orașul în care ne dorim să trăim! ECHIPA MEA ȘTIE CE ARE DE FȘCUT! PRIMARUL ȘTIE CE ARE DE FĂCUT!

Oligarhia, binomul Plahotniuc - Dodon, a încercat să compromită toate eforturile noastre de a informa oamenii! Au folosit minciuna, manipularea, denigrarea, știrile false, amenințarea și intimidarea. Gata! Ajunge!

De aici, din fața Primăriei Chișinău, cerem, cu fermitate, tuturor instituțiilor abilitate din Republica Moldova:

1. Anchetarea imediată a falsificării și fraudării grosolane a votului popular de la alegerile prezidențiale din 2016.

2. Anchetarea imediată a Silviei Radu, a dosarului Fenosa, în baza raportului public al ANRE, cu privire la sumele delapidate prin scheme de corupție.

3. Anchetarea imediată a lui Ion Ceban și a mafiei imobiliare din Primăria Chișinău, mafie care a prejudiciat bugetul orașului cu sume astronomice, sute de milioane de euro.

4. Anchetarea imediată a cazului flagrant de fraudă electorală în ceea ce privește listele de semnături falsificate și depuse la CEC de către candidata marionetă a lui Plahotniuc, Silvia Radu.

Frauda pe care o pregătesc mafioții este una de proporții. Cu toate acestea, nu vor putea să-și atingă obiectivul dacă noi vom ieși, CU TOȚII, la vot! Profit de această ocazie și fac un apel, în numele tuturor oamenilor cinstiți ai acestui oraș, către organismele și organizațiile internaționale care veghează la respectarea democrației și a principiilor acesteia.

Mă adresez în principal OSCE și Promo LEX, două organizații de esențială ținută civică. Fiți alături de oamenii orașului nostru, monitorizați cu atenție aceste alegeri și vegheați așa cum știți mai bine ca voința populară să nu fie deturnată de clanul mafiot și oligarhic Plahotniuc - Dodon!

Oameni buni, ieșiți la vot și faceți EXACT ceea ce vă doriți voi să faceți! FACETI SCHIMBAREA! Iar lumea în care trăim va fi mai bună! Pentru că sunteți toți oameni buni și pentru că astăzi, aici, în fața Primărie, în fața voastră sunt oameni la fel ca voi, la fel de cinstiți și buni!

Vă mulțumesc!

Noutăţile partenerilor

comentarii: