image
Sursa foto: privesc.eu

Dinu Plângău, înaintat de CNP al Platformei DA la șefia partidului; Ce atribuții i-au fost delegate lui Andrei Năstase

Consiliul Național Politic al Platformei DA a luat la ședința de astăzi, act de intenția președintelui interimar al Platformei DA, Dinu Plângău, de a candida la funcția de președinte al formațiunii și i-a acordat sprijinul politic în acest sens.

„De asemenea, Platforma DA consideră imperios necesară coagularea, inclusiv în contextul perspectivelor electorale, a tuturor forțelor civice și politice extraparlamentare, autentic democratice, competente, cu expertiză și viziuni sănătoase în ce privește administrarea și fortificarea instituțiilor statului. Astfel, în acest context, Consiliul Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr a decis să desemneze o echipă în frunte cu președintele fondator al formațiunii, Andrei Năstase, acordând tot sprijinul și mandatul deplin de negociere cu alte formațiuni politice din țară și din afară”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

În cadrul ședinței, ținând cont de situația pandemică din țară, membrii CNP au stabilit data desfășurării lucrărilor Congresului formațiunii pentru 20 martie 2022.

„În cadrul Consiliului a fost discutată punctual situația social-politică din țară și a fost constatat faptul că acțiunile actualei guvernării sunt mult sub așteptările cetățenilor și deviază semnificativ de la promisiunile electorale, mai ales în domeniile justiției, sistemului energetic, reglementării juste a prețurilor și veniturilor populației, combaterii monopolurilor, susținerii producătorilor autohtoni, asigurării libertății presei, descentralizării și protejării mediului etc. În mod special a fost accentuată insuficiența transparenței și comunicarea deficientă din partea mai multor instituții guvernamentale”, se mai arată în comunicat.

Formațiunea mai anunță că eventualele modificări statutare și doctrinare urmează să fie dezbătute colegial până la Congres și în cadrul Congresului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: