image
Sursa foto: jurnal.md

Detalii despre medicul din linia 1, răpus de pandemie: „Când s-a infectat, șefii i-au spus să bea tărie și-i va trece”

Femeia care a murit astăzi din cauza coronavirusului era medic de urgență în Chișinău, deși era pensionară de multă vreme. Ea s-ar fi infectat de la un pacient, iar când testul a arătat pozitiv, șefii i-ar fi spus să... bea tărie și totul va trece. Despre acest lucru ne-a comunicat, confidențial, un coleg al femeii decedate. Autoritățile s-au eschivat de la comentariu.

Sursa care a solicitat anonimatul este medic la substația de ambulanțe din sectorul Râșcani al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, unde până nu demult muncea și femeia decedată. Ea s-ar fi infectat de la un pacient.

Am încercat să clarificăm situația. Rând pe rând, i-am sunat pe șeful de la ambulanță, pe purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească și pe consilierul ministrului Sănătății. Răspunsul a fost unul: nu comentăm.

Toți medicii de la ambulanță, care merg în aceste zile la pacienți, au o mare frică, ne-a mai declarat sursa noastră.

„Ca atare noi ne ducem la pacienți echipați complet, în costum de protecție și măști. Eu nu știu cât e de sigur asta, dar eu mă tem să vin acasă. Eu ca și cadru medical mă tem să vin acasă”, spune sursa.

Ne-am interesat DE CE un medic în vârstă de 79 de ani, câți avea victima de la ambulanță, activa în plină pandemie, știindu-se că virusul este necruțător față de persoanele în etate.

„Noi nu avem doctori în general în Moldova, nu are cine lucra”, a comentat sursa Jurnal TV.

Personalul medical e speriat de pandemie, dar și de faptul că li se interzice să vorbească. Pe finalul interviului, medicul de la stațiunea sectorului Râșcani al Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească ne-a spus că îi este frică că mâine ar putea să nu mai muncească din cauza că a vorbit.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: