image
Sursa foto: foto simbol

Miliția subordonată Tiraspolului a reținut patru locuitori în s. Cocieri; Au ieșit să-i apere veteranii și poliția

Un nou incident s-a produs în această dimineață în Zona de Securitate. Reprezentanții miliției transnistrene au reținut patru persoane originare din s. Cocieri, raionul Dubăsari. Oamenii se duceau să-și lucreze pământul, amplasat până la traseul Râbnița-Tiraspol, nici măcar în regiunea ocupată de autoritățile secesioniste.

Potrivit unui comunicat emis de Asociația Promo-Lex, incidentul s-a produs în jurul orei 10:00. Oamenii se deplasau cu automobilul și au fost opriți de reprezentanții miliției din Dubăsari la unul dintre posturile instalate ilegal de către Tiraspol în luna martie la marginea acestui sat.

„Cele patru persoane au fost reținute și documentate abuziv de către miliție, sub pretextul că în mașină ar fi „mai mult de trei persoane”. Oamenii au refuzat să semneze pretinsul proces verbal întocmit de către persoane care nu aveau dreptul să oprească mijlocul de transport ori să aplice sancțiuni pe teritoriul satului Cocieri”, se spune în comunicatul Promo-Lex.

La locul incidentului s-au adunat peste 20 de reprezentanți ai autorităților locale, veterani de război, reprezentanți ai poliției și oameni din acest sat revoltați de acțiunile abuzive și agresive ale reprezentanților miliției care nu au nicio împuternicire pe teritoriul acestei localități.

În context, Promo Lex a reiterat apelul pe care Asociația l-a lansat anterior cu privire la lichidarea impedimentelor în libera circulație, menținute ilegal de către administrația regiunii transnistrene în localitățile Corjova și Cocieri și cheamă autoritățile constituționale să asigure securitate și siguranță locuitorilor din Zona de Securitate, inclusiv prin condiționarea retragerii imediate și necondiționate a tuturor posturilor instalate în mod abuziv și nejustificat de către administrația regiunii transnistrene a Republicii Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: