image
Sursa foto: captură

Protest la Frankfurt; Un grup de moldoveni a lansat apel către întreaga diasporă: „Lovitura decisivă se va da pe 26 august”

Un grup de moldoveni au protestat astăzi la Consulatul Republicii Moldova din Frankfurt. Oamenii au scandat: „Diaspora e cu voi!”, „Jos dictatura!” și au ținut pancarte cu mesajele: „Nu scăpați cu 3%”, „Vot furat”, „Vrem validarea alegerilor”, „Noi suntem puterea”, „Free Moldova”.

„Astăzi, după șirul protestelor de până acum, continuăm cu aceeași forță să protestăm față de regimul Plaho-Șor-Dodon. Nu putem privi indiferenți la tot dezmățul coordonat de bandiții de la guvernare. Din cauza lui Plahotniuc, Dodon, Șor, Candu, Filip, a tuturor marionetelelor - procurori, judecători, dar și a indiferenței cetățenilor, care nu au luat atitudine fermă la momentul potrivit, astăzi am ajuns o țară săracă, împărțită în „ai noștri” și „ai lor”. Luptăm pe baricade diferite, baricadele răului și ale binelor. Aceste baricade ale răului se clatină astăzi din rădăcini. Lovitura decisivă se va da la 26 august”, a declarat Vitalie Cernăuțanu, unul dintre organizatorii manifestației de la Frankfurt.

„Venim cu un apel către întreaga diasporă - noi suntem cei care putem da lovitura zdrobitoare acestui regim putred. Noi suntem cei care putem răsturna carul cel mare. Noi credem în viitorul RM și vom lupta până la capăt, până ne vom asigura că toți uzurpatorii, mafioții și călăii vor fi trași la răspundere de către o justiție indendentă. Iată de ce venim cu un apel către toți concetățenii noștri - la 2 august să revenim cu toții acasă, să luptăm pentru viitorul țării noastre. Iar cei care nu au posibilitatea să vină acasă, să protesteze în fața ambasadelor și consulatelor din orașele în care se află. La 26 august bătălia va fi mare, iar regimul va face tot posibilul pentru a împiedica deplasarea cetățenilor. Diaspora mereu a fost o forță de temut pentru orice stat, de aceea pe 26 august noi trebuie să arătăm regimului că suntem o forță care va ajuta la readucerea democrației în RM”, a mai spus conaționalul nostru.

La manifestație a participat și liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

„Este foarte important să strângem rândurile, să fim solidari, uniți, determinați, să ajungem și noi într-o zi să putem trăi în libertate și prosperitate”, a menționat Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: