image
Sursa foto: IGSU

„Ordinul medical maltez din Polonia”: Salvatorii IGSU au primit certificate de absolvire a cursului de prim ajutor calificat

Astăzi în cadrul Centrului Republican de Instruire al IGSU a avut loc ceremonia oficială dedicată înmânării certificatelor de absolvire, salvatorilor care au fost instruiţi la capitolul primul ajutor calificat de către formatorii „Ordinului medical maltez din Polonia” în cadrul „Proiectului ce prevede dezvoltarea capacităţilor de acordare a primului ajutor calificat”.

La eveniment a participat secretarul de stat al MAI, Ianuş Erhan, ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Excelenţa Sa, Bartolomeu Zdaniuc, conducerea IGSU şi reprezentanții „Ordinului medical maltez din Polonia”.

IGSUIGSU

Potrivit proiectului pe parcursul desfăşurării acestuia, urmează a fi instruiţi în domeniul primului ajutor calificat 120 de salvatori din IGSU. Mai mult, programul tinde să consolideze şi să dezvolte competenţele de prim ajutor în rândul pompierilor şi salvatorilor, prin preluarea bunelor practici a partenerilor polonezi şi prin utilizarea echipamentului donat de reprezentanţii Poloniei în valoare de peste 57 mii euro.

IGSUIGSU

În total activităţile proiectului sunt estimate la peste 247 de mii de euro, bani oferiţi de Ministerul Afacerilor Externe Polonez prin intermediul Programului „Polish Aid”. Proiectul va dura până pe 31 decembrie 2020 şi va include elaborarea programelor de instruire, dar şi achiziţionare de echipament necesar.

IGSUIGSU

IGSUIGSU

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: