Wenger, 68 ani, care a preluat-o pe Arsenal în octombrie 1996, a părăsit clubul londonez la finele sezonului trecut cu un palmares de 3 titluri în Premier League şi şapte trofee în Cupa Angliei.

Francezul a declarat într-un interviu pentru canalul RTL că va lua o decizie în privinţa viitorului său în următoarele luni. Întrebat care a fost cea mai mare greşeală din cariera sa, Wenger a declarat: ''Probabil faptul că am stat 22 ani la acelaşi club. Sunt o persoană cărei îi plac lucrurile noi, îi place schimbarea. Dar îmi plac şi provocările. Am fost puţin prizonier al provocării mele de fiecare dată''.

Tehnicianul francez a adăugat că a fost obsedat de succesul lui Arsenal din punct de vedere sportiv şi că sacrificiile pe plan personal au fost cea mai dificilă parte din postului său: ''Regret că am sacrificat totul, pentru că am realizat că am rănit multă lume din jurul meu. Am neglijat multă lume, mi-am neglijat familia, pe cei apropiaţi de mine. Un om obsedat în urmărirea a ceea ce iubeşte. Am ignorat alte lucruri, dar a fost un os de urmărit în acelaşi timp''.

Doi dintre foştii săi jucători, Thierry Henry şi Patrick Vieira au optat pentru cariera de antrenor şi Wenger crede că au calităţile necesare de a reuşi la nivel înalt. Vieira a devenit recent antrenorul lui Nice, iar Henry a fost secundul selecţionerului Belgiei, Roberto Martinez, la Cupa Mondială din Rusia.

Wenger i-a avertizat pe cei doi de sacrificiile pe care le implică această carieră de tehnician: ''Adesea, sunt întrebat dacă Thierry Henry şi Patrick Vieira vor fi buni antrenori şi răspunsul meu a fost mereu afirmativ. Ei au toate calităţile: sunt inteligenţi, ştiu fotbal, au excelente atuuri, dar vor ei să sacrifice tot ce este nevoie pentru a face doar asta? Este o obsesie care persistă în capul tău zi şi noapte''.