image
Sursa foto: jurnal.md

Andrei Năstase, la PROTESTUL de la sediul PD: „Beneficiarul marilor hoţii este acest pigmeu - Plahotniuc” // VIDEO

UPDATE 12:18 Manifestanţii din faţa Primăriei Chişinău protestează în faţa sediul PD, unde au venit într-un marş din centrul capitalei. „Jos proxenetul!” asta scandează oamenii.

„Plahotniuc, vino într-o competiție cu mine. El a pus laba pe toată ţara. Are puterea absolută şi o foloseşte în interesul lui. Lui nu-i pasă de oameni. El nu a lipsit de la guvernare. E pe ducă, oameni buni. Chiar credeţi că scoaterea în primă linie acestui Şor despre ce vorbeşte. Vorbeşte despre frică şi disperare. Tot acest sediu va fi confiscat şi va fi întors în visteria statului, pentru că vă aparţine. Beneficiarul marilor hoţii este acest pigmeu, Plahotniuc. Le este frică pentru că suntem uniți, pentru că am depăşit acest sentiment de frică. Să continuăm tot aşa”, a declarat Andrei Năstase.

UPDATE 11:58 // Manifestanții din fața Primării Chișinău au pornit în marș spre sediul Partidului Democrat.

UPDATE 11:51 // Trebuie să ne opunem împotriva mafiei imobiliare din capitală, împotriva lui Plahotniuc şi acoliţilor să-i. Declaraţia a fost făcută de către liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, la protestul faţă de mafia imobiliară din faţa Primăriei Chişinău.

„Ei au furta bani pentru ca să vă ofere circ şi borta la circ. Cam asta ne dau ei. Am venit la Primărie pentru ca să cerem să ia act de cele doua Rezoluții. Cea din 1 iulie prin care cerem anulare sistemului mixt, validarea alegerilor şi să fie traşi la răspundere judecătorilor care se fac vinovaţi de invalidarea alegerilor. Să ia act şi de rezoluția PE. Este necesar ca fiecare autoritate locală să ia act de aceste Rezoluţii. Oamenii trebuie să înţeleagă că această guvernare e în afara legii, să fie trimisă la gunoi”, a adăugat Andrei Năstase.

„Avem nevoie de o presă independentă, liberă. Noi am făcut mai multe dezvăluiri. În 2017 mafia imobiliară s-a detaşat de Ghimpu şi acum este controlată plenar de Plahotniuc. Nu avem dreptul să nu vedem că în Parcul Ştefan cel Mare se construieşte un centru de business. Noi nu avem nevoie de el, are nevoie acest criminal Plahotniuc. Să fie clară prima dimensiune de ce au fost invalidată. El se teme de un exponent al poporului, de un om care şi-a demonstrat demnitatea. Plahotniuc este un gunoi care-şi bate joc de această ţară”, a mai spus liderul Platformei DA.

Totodată, Andrei Năstase a declarat că „nu am spus că vreau să închid magazinele sociale. Este o minciună pusă pe post de holdingul media. Instituţiile media pier, pentru că cei care vor să dea publicitate sunt şantajaţi. Susţineţi media liberă, susţineţi pe cei care aduc lumină în casa noastră. În fiecare zi o fim întunecaţi de subiecte ca să uităm de furtul miliardului, de spălătoria rusească”.

În context, Andrei Năstase venit cu un apel, îndemnând oamenii să iasă în stradă pe 26 august: „Este important să fim cu sutele de mii în stradă. Ieşim în stradă dacă vrem o schimbare. Nu putem admite ca ţara noastră să rămână închinată”.

UPDATE 11: 14 // Manifestanţii din faţa Primăriei, dar şi toţi cetăţenii sunt îndemnaţi să se mobilizeze şi să fie alăture protestelor care sunt unica soluţie pentru a face o schimbare în RM. Îndemnul a fost făcut de către membrilor Mişcării de Rezistenţă la protestul din faţa Primăriei Chişinău.

„Nicio schimbare sistemică serioasă nu s-a întâmplat peste noapte. Noi trebuie să lăsăm la o parte dubiile şi să ne unim. Trebuie să ne reorganizăm. Şansa noastră este un protest bine organizat, când oamenii vin în faţa instituţiilor le spun nemulţumirile. Protestele din teritoriu sunt bune, să ne implicăm, să lăsăm la o parte dubiile. Moldova are viitor atât timp cât nu o să renunţăm”, a declarat directorul de programe la Centrul de Politici și Reforme, Ștefan Gligor.

„Vreau să vă spun un lucru care încearcă să se contureze. Cineva încearcă să spună că noi avem ceva cu Şor. Identitatea acestui om este doar de hoţ şi bandit. Ei au ştiut să ne fure atunci când noi am crezut că avem un traseu european. Noi nu suntem împotriva naţionalităţilor. Vrem o ţară în care să putem vorbi limba noastră. Ei adoptă deciziile pe care le vrea Plahotniuc. Grozavu a fost folosit ca să fie adusă Silvia Radu în Primărie. Pentru noi nu există alternativă, timpurile care vin nu sunt uşoare, trebuie să fim uniţi. Nu avem nicio şansă dacă intrăm în alegeri în condiţiile actuale. Mobilizaţi-vă. Să ne recâştigăm votul. Doar cu venirea lui Andrei Năstase o să reuşim să ne recâştigăm Primăria”, a spus istoricul Octavian Ţâcu.

„Protestul nostru are un mesaj simplu. Grădina Publică Ştefan cel Mare aparţine locuitorilor capitalei, sunt 200 de ani de istorie, este centru istoric. Nu ţine nici de competenţa CMC şi nici de competența instanţelor de judecată să decidă soarta cafenelei Guguţă, doar noi ca popor putem să decidem. Am putea organiza un referendum. Doar poporul trebuie să decidă. Avem o datorie să apărăm Grădina Publică. Noi trebuie să ne luăm oraşul înapoi şi ţara înapoi ”, membrul grupului Occupy Guguţă Vitalie Sprânceană.

„Noi ne-am pregătit serios de administrarea oraşului. Acel care are nevoie să fure nu îi ajunge nici 20 de ani. Cel care vrea schimbare va reuşi şi în zece luni. Toate schemele vor fi deconspirate de echipa noastră. Andrei Năstase a spus de mai multe ori că este primarul tuturor. El va lucra pentru toţi. Acest oraş merită să fie dezvoltat în alt mod. Desigur mafia imobiliară are nume. Acest nume este Vladimir Plahotniuc. Noi o să deconspirăm schemele ilegale. Dacă CMC nu va luat două decizii importate, va devine complice”, a spus Alexandru Slusari.

UPDATE 10:38 // Manifestanţii din faţa primăriei capitalei cer anularea deciziei care prevede construcţia unui business centru în locul cafenelei Guguţă.

„Constatăm cu îngrijorare că mafia imobiliară pune stăpânire pe întreaga capitală. Nişte decizii arbitrare i-au permis lui Plahotniuc să construiască un business centru în cel mai principal parc din capitală. Am venit să cerem Consiliului Municipal să includă pe ordinea pe zi subiectul privind trecerea terenului aferent cafenelei Guguţă din domeniul privat în domeniul public. Asta ar obstrucţiona să privatizeze un teren care aparţine capitalei”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Totodată, Andrei Năstase a menţionat că până la această oră nu are nicio reacţie din partea CMC.

„Aşteptăm să includă subiectul pe ordinea de zi şi să voteze”, a adăugat Andrei Năstase.

În context, liderul Platformei DA a mai spus că sunt reiterate şi revendicările Rezoluţie care a fost votată la protestul din 1 iulie.

Mai mult protestatarii cer demisii în lanţ.

„Noi avem un municipiul docil. Luaţi decizii care opresc mafia imobiliară. Noi avem de afacere cu mafia imobiliară. Noi azi spunem tranşant jos mafia”, a declarat Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei DA.

Protestului din fața Primăriei s-au alăturat și membrii grupului Occupy Guguță.

UPDATE 10:15 // „Noi nu cedăm!”, „Jos mafia!” şi „Năstase e primarul!” se scandează în faţa Primăriei Chişinău, unde s-au adunat mai mulţi oameni nemulţumiţi de anularea alegerilor şi construcţiile ilegale din capitală.

Locuitorii capitalei sunt îndemnați să vină la un protest în fața Primăriei capitalei pentru a opri mafia imobiliară.

„Mafia imobiliară din Chișinău vrea să pună stăpânire totală pe municipiu. Pe lângă alte abuzuri criminale, intenționează să demareze proiectul de construcție a unui monstru supraetajat în inima Chișinăului, în locul cafenelei Guguță”, spune Andrei Năstase, liderul Platformei DA.

Urmăriți în direct protestul:

„Parcul „Ștefan cel Mare și Sfânt” este al cetățenilor, nu al mafiei imobiliare! Acest lucru trebuie spus răspicat și la ședința din 24 iulie a Consiliului Municipal! Să nu permitem mafiei să-și facă jocul în detrimentul oamenilor! Venim la protest, dacă ne pasă”, a adăugat Andrei Năstase.

Protestul începe la ora 10:00.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: