image
Sursa foto: GettyImagess

Cum au reacţionat grecii la primul caz confirmat cu coronavirus

Grecii nu au intrat în panică atunci când în ţara lor a fost confirmat miercuri primul caz de infectare cu coronavirus, a declarat la Digi24 Nikos Koudunis, medic din Atena.

Oamenii au urmărit permanent ce s-a întâmplat în alte ţări, iar autorităţile au dat toate informaţiile necesare, ce trebuie să se ştie şi să se facă.

„Ministerul Sănătăţii a fost conştient că va apărea şi în Grecia. La primul caz anunţat oficial, lumea nu a reacţionat cu panică, crezând că era de aşteptat un asemenea caz.

Problema nu e doar privind tratarea acestui caz, ci şi de modul în care noi, medicii, să facem lumea să nu intre în panică de acum înainte, precum am văzut în nordul Italiei, unde lumea a mers să ia macaroane de la supermarket.

Lumea trebuie să înţeleagă că nu cu panică, ci cu curăţenia necesară şi ascultând de măsurile speciale care trebuie luate, să stea acasîă dacă e nevoie să stea acasă”, a declarat medicul din Atena.

Grecia a confirmat miercuri primul caz de infectare cu coronavirus. Este vorba despre o femeie care a călătorit, anterior în Nordul Italiei, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Atena.

Noutăţile partenerilor

comentarii: