image
Sursa foto: CNA

Percheziții la Centrul Național Anticorupție: Este vizat șeful Direcției generale urmăririi penale a CNA, Ghenadie Tanas

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție, au descins în această dimineață cu percheziții în biroul de serviciul al șefului Direcției generale urmărire penală a Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) Ghenadie Tanas.

Acțiunile de urmărire penală au fost pornite în cadrul unei cauze penale, inițiată la 6 decembrie 2021, de către Procuratura Anticorupție, pe faptul îmbogățirii ilicite, în care este vizat șeful Direcției generale urmăririi penale a Centrului Național Anticorupție.

Potrivit PA, în cadrul cauzei penale menționate supra, se investighează acțiunile persoanei vizate și sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals în declarații și practicarea ilegală a activității financiare.

La moment, procurorii anticorupție și ofițerii SIS, efectuează mai multe acțiuni de urmărire penală în mai multe locații, inclusiv și la membrii familiei șefului Direcției Generale Urmăririi Penale a Centrului Național Anticorupție, care sunt bănuiți pentru complicitate la comiterea infracțiunilor imputate.

Informația a fost confirmată pentru Jurnal.md de către procurorul responsabil pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media, Mariana Cherpec.

Procuratura Anticorupție va reveni cu detalii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: