image
Sursa foto: jurnal.md

„Există premise ca alegerile locale şi parlamentare din Republica Moldova să fie fraudate” // Opinii

Există premise ca alegerile locale şi parlamentare din Republica Moldova să fie fraudate. Este concluzia invitaţilor ediției de aseară a emisiunii „Ora expertizei”, după ce au vorbit în direct cu preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu.

Funcţionara a fost întrebată despre şedinţa cu scandal de la CEC, atunci când, împreună cu alţi patru membri ai instituţiei, a respins contestaţia privind înregistrarea candidatei pentru funcția de primar al capitalei Silvia Radu. Asta chiar dacă au fost prezentate dovezi de fraudare în procesul de colectare a semnăturilor.

Pentru a-i aminti Alinei Russu despre şedinţa CEC, în cadrul căreia dovezile aduse de către membrul aceleiași instituții, Sergiu Gurduza, privind fraudarea semnăturilor pentru Silvia Radu, au fost ignorate, a fost difuzată o parte din înregistrarea acelei întruniri. Cu toate acestea, preşedinta CEC a continuat să... „reitereze”.

Ştefan Gligor susține că, în aceste condiţii, există toate premisele pentru ca alegerile locale şi parlamentare să fie fraudate.

Iar despre şedinţa în care a fost respinsă contestaţia privind înregistrarea candidatului Silvia Radu, membrul CEC Vasile Gafton, care a avut o opinie separată, a spus: „Prin această hotărâre creăm un precedent periculos pentru alegerile parlamentare şi demonstrăm încă o dată că Comisia Electorală este inaptă. Prin fraza este o atribuţie improprie Comisiei noi ne declarăm impotenţi. Trebuie să ne scriem în frunte că suntem handicapaţi, impotenţi şi proşti”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: