image
Sursa foto: AP

Cancelarul german Olaf Scholz: „Moldova nu este singură și are tot sprijinul nostru” // VIDEO

„Moldova nu este singură și are susținerea Europei!” – asigurarea vine din partea cancelarului german, Olaf Scholz, care și-a confirmat prezența la Summitul Comunității Politice Europene din data de 1 iunie, în țara noastră.

În mesajul său, oficialul german și-a reiterat sprijinul pentru țara noastră, accentuând că summitul va reuni marea familie europeană în Republica Moldova, iar țările care fac parte din EPC optează pentru cooperare pașnică, prosperitate economică, respectarea drepturilor omului și susținerea democrației. 

„În data de 1 iunie, familia europeană se va aduna în Moldova – o familie care este unită în lupta pentru o cooperare pașnică, pentru prosperitate economică, pentru drepturile omului și pentru democrație. Credem că războiul nu-și mai are locul în Europa. Ne adresăm celor care suferă în urma agresiunii și amenințărilor din partea Moscovei. Acesta este mesajul puternic pe care îl va transmite Summitul Comunității Politice Europene. Iată de ce Moldova are tot sprijinul nostru. Iată de ce Moldova nu este singură”, a declarat cancelarul german.

Summitul Comunității Politice Europene va întruni pe 1 iunie în Republica Moldova 50 de președinți de stat, premieri și oficiali europeni, care vor discuta soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum pacea, securitatea și reziliența energetică. 

jurnal.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: