image
Sursa foto: jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Starea de urgență în sănătatea publică, PRELUNGITĂ! Până pe 31 iulie rămân închise grădinițele și sunt interzise ceremoniile

Autoritățile au decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică.

La ședința din această după-amiază a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică s-a decis prelungirea stării de urgență în sănătate publică până pe 31 iulie.

„Din păcate, pandemia nu dă semne de plecare. Mă refer la nivel global și regional. La noi în ultimele trei săptămâni atestăm o diminuare, dar dacă vedem ce se întâmplă pe plan mondial nu putem să venim cu noi măsuri de relaxare. De aceea s-a decis să se prelungească regimul de stare de urgență în sănătate publică pentru încă două săptămâni”, a declarat premierul Ion Chicu.

Astfel, mai multe restricții rămân în vigoare. Se menține interdicția pentru cetățenii străini de a intra în Republica Moldova, cu unele excepții aprobate anterior, precum diplomații, familiile acestora, reprezentanții companiilor care au proiecte strategice în RM etc.

Totodată, rămâne în vigoare regimul de autoizolare de 14 zile pentru cetățenii RM care revin acasă.

Și grădinițele rămân închise, taberele de odihnă, ceremoniile în număr mai mare de 50 de persoane sunt interzise, la fel ca și activitatea parcurilor de distracții, zonelor de agrement, a cluburilor de noapte și discotecilor.

De cealaltă parte, unele restricții vor fi relaxate începând cu 16 iulie. Este vorba despre reluarea în regim normal a activității sălilor de sport, bazinelor, sălilor de fitness.

„Se elimină acea restricție în privința băilor, vestiarelor”, a precizat Chicu.

Din 16 iulie va fi reluată pe etape și activitatea centrelor de reabilitare, recuperare, balneo-sanatoriale, a mai decis Comisia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: