Cotidianul ABC alocă destul de rar spaţiu zvonurilor mai puţin realiste de pe piaţă. Totuşi, în ediţia sa tipărită din 21 februarie, cotidianul madrilen susţine că Florentino Perez e gata de o adevărată revoluţie din vară pe Santiago Bernabeu.

Şeful ”galacticilor” şi-a avertizat deja antrenorul că nu va continua la Real Madrid dacă echipa nu va câştiga un trofeu important. Nici starurile blanco nu se simt mai bine. Perez este decis să renunţe în vară la o mare parte din ei, iar câteva nume sunt extrem de surprinzătoare.

ABC susţine că obiectivul preşedintelui madrilen este ca din jucătorii pe care îi va vinde în vară să obţină peste 400 de milioane de euro. La această sumă, Perez va adăuga banii necesari transferurilor galactice pe care le vizează.Florentino Perez şi-a anunţat deja intenţiile colaboratorilor săi. După 5 ani în care Real Madrid a câştigat de 4 ori Uefa Champions League, un sezon ratat nu ar însemna mare lucru, chiar dacă madrilenii îşi propun an de an să câştige toate trofeele puse în joc.

Preşedintele merengue este însă convins că actualul lot a ajuns la finalul unei perioade de excepţie. Prin urmare, pare să fie nevoie de o revoluţie masivă. Iar Perez simte asta din evoluţia celor mai importanţi jucători ai săi din ultimii ani. ”Unii dintre ei se pregătesc dezordonat, alţii fără intensitate. Pentru unii nu mai există motivaţie”. Real Madrid are nevoie de schimbări, iar Florentino ştie că e omul potrivit pentru o nouă eră galactică.

Pe lista neagră, ABC scrie că mai marele blanco i-a trecut deja pe Gareth Bale şi Isco Alarcon. Pentru ei, Real Madrid vrea 250 de milioane de euro. Keylor Navas este şi el ca şi plecat de la Real Madrid, mai scrie sursa citată, pentru o sumă de aproximativ 30 de milioane de euro. Juventus a devenit favorită pentru transferul său.

Marea surpriză e Marcelo Vieira. Brazilianul are o clauză de 200 de milioane de euro, dar Perez este hotărât să renunţe la el pentru 110-120 de milioane de euro. O altă posibilă plecare este cea a lui Ceballos, care nici el nu s-a ridicat la nivelul aşteptat. Modric este un subiect aparte. Croatul va pleca doar dacă Inter e dispusă să ofere bani pentru el. ABC notează că Florentino l-ar lăsa să plece pentru 50 de milioane de euro.

Teoretic, cu cele 400 de milioane obţinute din vânzarea celor 4-5 staruri, Florentino ar avea un buget de transferuri de peste 600 de milioane de euro.

Real Madrid nu a mai făcut un transfer mare din 2014, de când a fost transferat James Rodriguez. Prin urmare, la 5 ani distanţă, ABC şi în general presa spaniolă se aşteaptă la lovituri de senzaţie.

Sursa citată înaintează 5 nume uriaşe, dintre care cel puţin doi ar putea ajunge la Real Madrid: Hazard, Neymar, Mbappe, Lewandowski, Eriksen şi Harry Kane. Cele două ţinte la care Perez visează sunt însă Kylian Mbappe şi Eden Hazard. Pe ei doi, Florentino Perez îi vede următorii lideri ai proiectului său galactic.