Primarul ales al capitalei atrage atenția că lucrările de demolare a clădirii „au demarat pe ascuns, se produc cu eludarea cadrului legal și fără a fi respectate regulile minime de securitate, existând riscul producerii de victime omenești și deteriorării de bunuri”, după cum a atestat în cadrul vizitei sale la fața locului.

„În același timp, accentuez că în perioada de după publicarea primelor rezultate ale alegerilor locale noi din mun. Chișinău, s-au intensificat mai multe acțiuni de demolarea și construcție în condiții suspecte a unor edificii, ceea ce impune verificarea tuturor obiectivelor aflate în lucru, la capitolul deținerii actelor necesare efectuării lucrărilor, legalității acestora și respectarea regulilor de securitate în construcții”, afirmă Andrei Năstase.

Noul edil ales al capitalei cere autorităților competente investigarea minuțioasă a acestui fapt, cu identificarea vinovaților, stoparea lucrărilor ilegale și neconforme, cu tragerea la răspundere a vinovaților.

Puțin mai devreme, Primăria Chișinău a emis un comunicat de presă prin care anunță că „lucrările de demolare a imobilului cu suprafaţa de 1007,5 metri pătraţi se execută autorizat” conform unei autorizaţiei de desfiinţare din 22 martie 2018.

„Clădirea respectivă, din str. Vasile Alecsandri, 4 este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004. Iniţial, la solicitarea agentului economic, Primăria municipiului Chişinău a emis autorizaţie de desfiinţare a construcţiei încă la data de 19 august 2016, act administrativ care a fost contestat în judecată de către reprezentanţi ai societăţii civile. La data de 20.09.2017, instanţa de judecată a respins cererea de chemare în judecată, stabilind că autorizaţia de desfiinţare a fost eliberată în mod legal”, se spune în comunicat.