image
Sursa foto: Jurnal.md

INP: Peste 30% din victimele accidentelor rutiere, produse de la începutul acestui an, sunt pietoni

INP informează că datele statistice înregistrate în lunile ianuarie – septembrie ale acestui an, arată că 32% dintre victimele accidentelor rutiere sunt pietonii. În această perioadă s-au produs 608 de accidente rutiere unde, 573 de persoane au suferit diferite traumatisme, iar 60 și-au pierdut viața.

Din numărul total de accidente, 142 sunt cu implicarea copiilor pietoni, în urma cărora 135 au fost traumatizați, iar 5 au decedat.

Principalele cauze cu implicarea acestora fiind traversare neregulamentară, neacordarea priorităţii pietonilor şi altor maşini, spun polițiștii.

Pentru conștientizarea pietonilor privind necesității respectării normelor rutiere, dar și a conducatorilor auto asupra acordării prioritații de trecere a pietonilor, Inspectoratul Național de Patrulare reamintește:

-țineți cont că suntem în perioada de toamnă, iar afară se întunecă mai devreme și vizibilitatea este mai redusă;

- traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;

- nu vă angajaţi în traversarea străzi în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţie;

- pentru a fi vizibili, pe timp de noapte purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante;

- ATENȚIE: copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri - ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele;

- conducatorii auto să adopte o conduită preventivă în trafic și să acorde prioritate pietonilor și altor participanți la traficul rutier.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: