image
Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

România: Ludovic Orban demisionează din PNL și vrea să-și creeze propriul partid

Ludovic Orban a anunțat că demisionează din PNL după o întâlnire cu reprezentanții partidului, exact în momentul în care au început consultările la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier.

„Astăzi, PSD a revenit la putere și practic va face legea de acum înainte pentru mult timp. Sunt în poziția foarte grea de a intra cu toată opoziția în această coaliție. Îmi voi da demisia din PNL dar voi continua să fac ceea ce fac de 30 de ani. Astăzi PNL și-a negat întreaga istorie. Conducerea, o majoritate fragilă care ascultă de Iohannis, a dus partidul într-o fundatură”, a declarat Ludovic Orban, citat de Biziday.

Acesta intenționează să-și creeze propriul partid: “Mă voi consulta cu toți colegii mei care au fost categoric împotriva oricărei înțelegeri cu PSD și vom lua decizia cu privire la pașii următori. De astăzi, pentru mine, PNL a murit. Cine își imaginează că se va putea reabilita în ochii oamenilor este un mare naiv. PNL a fost împotriva alianței cu PSD, iar această decizie va duce la prăbușirea acestui partid în sondaje.”

Biroul Executiv al PNL votase în urmă cu două săptămâni pentru excluderea lui Ludovic Orban din partid, decizia finală urmând să fie luată de Consiliul Național.

Anterior, Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, l-a atacat dur pe Florin Cîțu, afirmând că “echipa de negociere a pregătit o garnitură și o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL către PSD, iar mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: