image
Sursa foto: facebook/Alexandru Slusari

Slusari: La conferința de presă a lui Munteanu, dedicată finanțelor publice locale, am auzit un mesaj cinic și populist

La conferința de presă a lui Valeriu Munteanu, dedicată finanțelor publice locale s-a auzit un mesaj cinic, disperat și populist, susține Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA.

„Dânsul este extrem de indignat precum că doar 50 % din impozitul pe venit din salariul rămâne la bugetul municipal și propune amendarea legii finanțelor publice locale, astfel încât nu doar impozitul pe venit, ci și accizele și TVA, achitate în Chișinău, să rămână complet în bugetul capitalei. În cazul în care Parlamentul nu va adopta modificările propuse, dl. Munteanu ne "amenință" cu referendum pe acest subiect”, spune Slusari.

„Descentralizarea complexă și profundă după standardele europene este dezideratul Platformei DA și visul meu personal. În acest context, întreb pe "curajosul" candidat-liberal de ce după participarea timp de 6 ani la diferite coaliții de guvernare (2009-2013 și 2015-2017) și având exponentul Partidului Liberal cu trei mandate de primar general, doar acum v-ați trezit?”, susține vicepreședintele Platformei DA.

În context, Alexandru Slusari se întreabă „de ce n-ați condiționat desfășurarea unei descentralizări extinse ale finanțelor publice înainte de a sprijini în ianuarie 2016 la funcția de prim-ministru inițial pe Plahotniuc, iar mai apoi - pe Filip ? De ce n-ați ieșit cu astfel de inițiativă toată perioada aflării în coaliția rușinuoasă cu adunăturile lui Plahotniuc, procurate din toate colțurile spațiului politic?”, a declarat Slusari.

„Dumneavoastră cunoașteți foarte bine că amendamentele propuse nu au nicio șansă să fie adoptate. Orice persoană, care câtuși de puțin se pricepe în finanțele publice și procesul bugetar, înțelege foarte bine că dacă azi toate sumele accizelor și TVA ale companiilor înregistrate în capitală vor rămâne totalmente în bugetul municipal, ar fi o catastrofă bugetară pentru întreaga țară. La fel, Dumnevoastră nu odată ați citit Codul Electoral și știți pe de rost că în conformitate cu art. 158 referendumului nu-i pot fi supuse problemele privind impozitul şi bugetul”, spune Slusari.

Astfe, vicepreședintele Platformei DA susține că „minciuna și manipulare sunt dominantele politicii regimului actual mafiot. Însă, voi, liberalii, când strigați cu mare întârziere "Jos Plahotniuc", măcar încercați să nu folosiți metodele lui”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: