Cele două ambulanțe au fost împiedicate intenționat să ajungă la azilul Cedarwood, din East Sussex, de un cuplu revoltat.

Potrivit conducerii azilului, disputele dintre vecini și angajații ambulanțelor sunt vechi, primii dintre aceștia fiind nemulțumiți de faptul că șoferii ambulanțelor parchează pe drumul exterior stabilimentului.

În acest caz, a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru ca cei doi vecini furioși să-și dea mașinile la o parte și să permită echipajelor medicale să ajungă la bătrân. Însă acest lucru a durat aproape 3 ore, iar pentru bărbat a fost prea târziu, acesta murind în timp ce afară avea loc disputa aprinsă, scrie presa britanică.

„Erau două mașini care blocau ambulanțele, un bărbat cu soția lui. Este absolut dezgustător. M-am grăbit să ajung aici și a trebuit să parchez la capătul drumul”, a povestii presei Lucy Hunt,managerul azilului.

Hunt a spus că bătrânul, care suferea de demență, era foarte bolnav și nu ar fi putut fi oricum transportat la spital, însă dacă medicii erau lăsați să intervină la timp, acesta putea fi salvat. Polițiștii au transmis că în urma incidentului, nicio persoană nu a fost arestată.