Un total de 235 de cazuri de pneumonie, printre care 12 de legioneloză (o formă gravă a bolii), au fost confirmate începând cu 2 septembrie, iar două persoane au murit, a indicat Giulio Gallera, un membru al guvernului regional al Lombardiei, responsabil cu serviciile de sănătate, care a raportat în faţa parlamentului regional despre această criză, scrie Agerpres.

Luni, 196 de persoane se aflau încă în spital, dintre care nouă la terapie intensivă, a declarat el într-o declaraţie. În cazul uneia dintre victime s-a confirmat că aceasta a decedat în urma legionelozei, a adăugat el.

Legioneloza este o forma severă de pneumonie cauzată de apa contaminată cu bacteria Legionella şi poate fi contractată inhalând aburi de apă contaminată.

Cauzele izbucnirii focarului sunt în continuare investigate, a precizat Gallera, excluzând însă posibilitatea ca bacteriile să se fi răspândit prin intermediul sistemului public de alimentare cu apă.

Rezidenţilor li s-a indicat că apa de la robinet poate fi în continuare băută în siguranţă, deoarece chiar dacă infectată cu Legionella, ea nu este periculoasă cât timp cât nu există un contact direct cu plămânii.