image
Sursa foto: Getty Images

Experţii prognozează date alarmante pentru Ungaria, intrată deja în valul 5 al pandemiei

Răspândirea variantei Omicron a dus la intrarea Ungariei în valul cinci al pandemiei, cu o puternică creştere a numărului contagierilor şi al deceselor, astfel încât experţii prognozează cifre „alarmante” pentru următoarele săptămâni, relatează vineri EFE.

Potrivit autorităţilor sanitare ungare, în ultimele 24 de ore au fost raportate 6.524 noi cazuri şi 101 decese asociate COVID-19. Media zilnică a noilor contagieri din ultimele şapte zile a crescut la 3.792, faţă de cele 2.279 de cazuri înregistrate în urmă cu o săptămână.

Rectorul Universităţii de Medicină din Budapesta, Béla Merkely, a declarat vinei postului de radio Kossuth că al cincilea val al pandemiei deja a început odată cu răspândirea variantei Omicron în ţară.

Expertul a prognozat „zeci de mii de noi cazuri” pe zi, fapt considerat de el „alarmant”, precum şi o „înmulţire a spitalizărilor ca urmare a persoanelor nevaccinate”, mai scrie EFE, citată de Agerpres.

În Ungaria, programul accelerat de vaccinare demarat anul trecut a intrat în impas, iar în prezent doar 63 % din populaţie a primit ambele doze de vaccin, scrie digi24.ro.

Ţara a impus restricţii minore, precum uzul obligatoriu al măştilor sanitare în mijloacele de transport şi în spaţiile publice închise.

Noutăţile partenerilor

comentarii: