image
Sursa foto: Profimedia Images

Kremlinul susţine că SUA nu au luat în considerare garanţiile de securitate cerute de Rusia: „Nu vom întârzia cu reacţia”

Kremlinul a transmis joi că Washingtonul nu a luat în considerare cerinţele sale de securitate, la o zi după răspunsul SUA la solicitările Rusiei, aflate în centrul crizei dintre Moscova şi Occident în legătură cu Ucraina şi cu NATO, informează AFP, citată de Digi24.

„Nu putem spune că punctele noastre de vedere au fost luat în considerare sau că există o dorinţă ca îngrijorările noastre să fie luate în considerare”, a declarat joi presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a adăugat că Moscova „nu se va grăbi” să răspundă pentru moment.

„Nu vom întârzia cu reacţia (...), dar să nu vă aşteptaţi ca ea să vină acum”, a explicat Peskov.

La rândul său, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a transmis tot joi că SUA nu au oferit un răspuns pozitiv la principala revendicare a Rusiei, şi anume oprirea extinderii NATO, în special spre Ucraina.

Secretarul de stat american Antony Blinken a anunţat miercuri că SUA au transmis răspunsurile scrise la cererile Rusiei privind garanţiile de securitate, ca parte a negocierilor pentru evitarea unei escaladări militare ruse împotriva Ucrainei, şi a subliniat că nu va exista nicio schimbare în politica uşilor deschise a Washingtonului privind NATO.

Noutăţile partenerilor

comentarii: