image
Sursa foto: Getty Images

Scholz, pregătit să reia discuțiile cu Putin

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat vineri că este gata să reia contactele cu preşedintele rus Vladimir Putin, cu care nu a mai vorbit din decembrie, „atunci când va fi cazul", pentru a discuta despre Ucraina, potrivit AFP.

„Ultima mea conversaţie telefonică a fost acum ceva timp. Dar când va veni timpul, intenţionez să vorbesc din nou cu Putin", a declarat Olaf Scholz într-un interviu publicat de cotidianul Koelner Stadt-Anzeiger.

În ceea ce priveşte rezolvarea conflictului, „Rusia trebuie să înţeleagă că nu se poate pune problema de a pecetlui un fel de pace rece, care ar face ca actuala linie de front să devină noua graniţă între Rusia şi Ucraina, deoarece acest lucru nu ar face decât să legitimeze expediţia criminală a lui Putin", a menționat Olaf Scholz.

„Dimpotrivă, trebuie să se ajungă la o pace echitabilă, iar condiţia pentru aceasta este retragerea trupelor ruseşti” din Ucraina, după invazia începută în februarie 2022, a completat el.

Cu toate acestea, cancelarul a refuzat în mod explicit să spună dacă această retragere ar trebui să includă şi Crimeea, peninsula ocupată din 2014. Cancelarul german a spus că depinde de Ucraina să definească exact ceea ce doreşte.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: