image
Sursa foto: AP

Primul oraş american care declară stare de urgenţă din cauza coronavirusului, deși în SUA nu a fost înregistrat niciun caz

San Francisco a declarat stare de urgenţă locală pe fondul răspândirii infecţiei de coronavirus în lume, deşi în SUA nu a fost depistat până acum niciun caz de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus.

Oficialii medicali din SUA i-au avertizat pe cetăţeni să se pregătească pentru răspândirea „inevitabilă” a virusului, deoarece situaţia se schimbă de la o oră la alta.

„Cerem cetăţenilor americani să se pregătească. Este doar o chestiune de timp până când o epidemie va izbucni şi în ţara asta. Viaţa de zi cu zi ar putea fi grav afectată”, a declarat, marţi, Nancy Messonnier, de la Centrul Naţional pentru Imunizare şi Boli Respiratorii.

Până acum, 53 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în SUA, iar autorităţile au solicitat membrilor Congresului să aprobe cât mai repede o finanţare de miliarde de dolari pentru a ajuta eforturile de contracarare a noului patogen, scrie ZF.

Noutăţile partenerilor

comentarii: