image
Sursa foto: jurnal.md

Peter Michalko: UE va continua să ofere asistență Repubicii Moldova în dependență de reformele realizate

În ultimii 10 ani, Republica Moldova a beneficiat de peste 1 miliard de euro din partea Uniunii Europene, pentru derularea a peste 1.000 de proiecte în diferite domenii, a menționat șeful delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, în cadrul conferinței de presă.

Ambasadorul a declarat că UE va susține în continuare Republica Moldova, însă, asta se va întâmpla în dependență de reformele realizate.

Noi vom continua să oferim asistență în dependență de reformele realizate. Vom face astfel încât oamenii să beneficieze de asistență. Vom continua să cooperăm cu toate nivelurile și cu societatea civilă. Vom dezvolta proiecte noi în colaborare cu autoritățile publice locale. Vom continua susținerea mass-mediei libere și independente, pentru că acestea sunt aspecte care neapărat trebuie să fie în orice societate care este una democratică și vrea să fie așa. Spun asta, deoarece mâine este ziua internațională a democrației, iar pentru UE acesta este un prilej de a aminti de valorile noastre, printre care standardele democratice sunt cele principale”, a mai spus oficialul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: