image
Sursa foto: ipn.md

Alexandru Slusari, despre audierile lui Candu: „A încercat să facă un pic de show, după mine ieftin”

Președintele Comisiei pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari a discutat astăzi în cadrul unui briefing despre etapa la care se află ancheta. Acesta a vorbit despre audierile lui Andrian Candu și a spus că la cele mai multe întrebări, Candu a răspuns că nu cunoaște sau nu este la curent cu asemenea tranzacții.

„Dânsul a vorbit mai mult despre 2014, însă primele întrebări au fost legate de acțiunile din 2011 despre tranzacțiile dintre reprezentantul lui Platon și OTIV Prime Holding, deoarece există contract oficial care a fost semnat de Domnul Candu în 2011. Andrian Candu a incercat sa faca un pic de show, ieftin după mine”, a declarat Slusari.

Totodată Slusari a declarat că Andrian Candu a semnat acest contract în 2011, chiar dacă deținea funcția de deputat și nu avea dreptul legal să semneze oricare alte documente decât didactice sau științifice.

„L-am întrebat pe Domnul Candu dacă cunoaște și despre tranzacția secretă în legătură cu cesiunea acțiunilor de la BEM, care a fost în urma atacului raider, sustrase în 2011 18,54% . Dânsul a negat totul, a spus că nu cunoaște aceste firme, și în afară de acest contract din 2011 pe care nu poate să nu recunoască că nu l-a semnat, nici o afacere, niciun contract din numele lui Plahotniuc, Candu pretinde că nu a semnat”, afirmă Alexandru Slusari.

Slusari a declarat că această tranzacție din 2011 a reprezentat fundamentul jafului bancar.

Președintele Comisiei de Anchetă a anunțat că mâine comisia se va deplasa la penitenciar pentru audierile lui Veaceslav Platon.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: