image
Sursa foto: Jurnal.md

Ce spune Andrei Năstase despre declarația lui Dodon că PSRM nu va face coaliție cu PD

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, copreședintele blocului ACUM, spune că discuțiile cu Partidul Socialiștilor vor continua, dar se va vedea unde vor duce aceste discuții. Afirmația a fost făcută în contextul în care PSRM s-a declarat disponibil să creeze o „majoritate parlamentară, cu guvern funcțional, nicidecum nu minoritar, cu Blocul Politic ACUM”, transmite IPN.

„Eu sper că într-o bună zi se va înțelege că este neapărat nevoie ca acest proces de deoligarhizare să înceapă odată. Dacă nu le convine să alegem un Guvern, haideți să ajungem până la acel Guvern”, a menționat liderul Platformei DA.

Referitor la declarațiile lui Igor Dodon că PSRM nu face o coaliție cu Partidul Democrat, Andrei Năstase spune că este foarte greu „să crezi cu ochii închiși sau să accepți orice fel de asemenea declarații având o experiență pe care am avut-o noi, inclusiv când Igor Dodon împreună cu PSRM au părăsit protestele în stradă și au colaborat cu Partidul Democrat. De unde știm noi că în paralel cu discuțiile publice nu se fac tot felul de târguri, negocieri? Pentru că eu nu am auzit răspuns la o întrebare sacramentală, dacă socialiștii vor face sau nu vreodată înțelegeri, negocieri, coaliții cu Plahotniuc și Partidul Democrat”, a menționat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Andrei Năstase spune că membrii blocului ACUM se vor convoca în consiliul blocului și în cadrul fracțiunilor PAS și Platforma DA și vor reveni cu o reacție la declarațiile socialiștilor.

Andrei Năstase spune că dacă între blocul ACUM și PSRM va crește cota de încredere se pot discuta anumite formule, inclusiv dacă se ajunge până la votarea unui guvern sau nu, dacă se votează un guvern minoritar sau unul majoritar. „Când ajungem acolo, putem să discutăm și dacă lucrurile merg foarte bine, realizăm cu toții un guvern funcțional”, spune copreședintele ACUM. Totodată, Andrei Năstase spune că actualmente cota de încredere între cele două formațiuni „este la nivelul zero”.

De asemenea, copreședintele blocului ACUM este de părere că se merge intenționat spre blocajul adoptării legilor în Parlament și astfel se merge către alegerile anticipate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: