image
Sursa foto: transfermakt.com

Sheriff vrea să-și continue parcursul european: Astăzi, e primul duel cu Braga

Campioana Sheriff va juca în această seară meciul tur din runda eliminatorie a Ligii Europei. Tiraspolenii vor întâlni, de la ora 19:45, Sporting Clube de Braga, Portugalia. Partida va avea loc la complexul sportiv Sheriff din Tirasp

Returul se va juca pe 24 februarie, ora 22:00, pe stadionul Municipal din Braga.

Sheriff s-a calificat în premieră în primăvara europeană, datorită clasării pe locul 3 în grupa D a Ligii Campionilor, ediția 2021/22. Tiraspolenii au acumulat 7 puncte în partidele cu Shakhtar Donețk, Ucraina (2-0 și 1-1), Real Madrid, Spania (2-1 și 0-3) și Inter Milano, Italia (1-3 și 1-3).

În primele patru runde preliminare ale Ligii Campionilor, Sheriff a trecut de Teuta, Albania (4-0 și 1-0), de Alashkert, Armenia (1-0 și 3-1), de Steaua Roșie Belgrad, Serbia (1-1 și 1-0) și de Dinamo Zagreb, Croația (3-0 și 0-0).

Meciul de astăzi va fi al 15-lea pentru Sheriff în actuala ediție – un record care va fi greu de repetat!

De partea cealaltă, Braga s-a clasat pe locul 2 în grupa F a Ligii Europei, ediția 2021/22. Formația portugheză a adunat 10 puncte în meciurile cu Steaua Roșie Belgrad, Serbia (1-1 și 1-2), Ludogoreț Razgrad, Bulgaria (4-2 și 1-0) și Midtjylland, Danemarca (3-1 și 2-3).

În acest intersezon de la Sheriff au plecat 9 jucători: Frank Castaneda, Danilo Arboleda Hurtado, Fernando Costanza, Cristiano Da Silva Leite, Dimitrios Kolovos, Maxim Cojocaru, Dusan Markovic, Lovro Bizjak și Nadrey Dago.

În conformitate cu Regulamentul UEFA, Sheriff putea să legitimeze doar 3 jucători noi, antrenorul Yurii Vernydub optând pentru Charles Petro, Stefanos Evangelou și Basit Abdul Khalid. Niciunul dintre jucătorii transferați de Sheriff în acest intersezon nu se regăsește pe lista UEFA pentru “dubla” cu Braga.

Astfel că pentru meciul de la Tiraspol, tehnicianul ucrainean are la dispoziție doar 17 jucători, 3 dintre ei fiind portari:

Portari – Georgios Athanasiadis, Dumitru Celeadnic, Serghei Pașcenco

fundași – Serafim Cojocari, Stefanos Evangelou, Keston Julien, Charles Petro, Stjepan Radeljic,

Mijlocași – Alexandr Belousov, Moussa Kyabou, Boban Nikolov, Bruno Felipe Souza Da Silva, Sebastien Thill,

Atacanți – Basit Abdul Khalid, Adama Traore, Jasurbek Yakhshiboev, Momo Yansane

În lista “B” au fost incluși 7 juniori ai clubului, care pot apărea pe fișa de joc: Danila Ichim (18 ani), Danila Ignatov (20), Nichita Covali (19), Evgheni Pleșco (20), Roman Scurtul (18), Alizade Carmanov (19) și Eugeniu Gliga (21).

Alți doi fotbaliști, fundașul Gustavo Dulanto și mijlocașul Edmund Addo sunt suspendați pentru meciul de azi din cauza cumulului de cartonașe galbene, dar vor avea drept de joc în partida retur.

Braga, deținătoarea Cupei Portugaliei, are un jucător suspendat pentru meciul de azi din cauza cumulului de cartonașe galbene – fundașul central Diogo Leite. Alți doi fotbaliști de la Braga, mijlocașii Ali Musrati și Andre Castro vor fi suspendați în partida retur în cazul în care vor fi avertizați la Tiraspol.

Formația portugheză s-a despărțit în acest intersezon de 5 jucători, Mario González (împrumutat la Tenerife), Chiquinho (s-a întors la Benfica), Raul Silva (împrumutat la Estoril), Lucas Piazón și Galeno (Porto).

Sheriff în premieră întâlnește o formație portugheză în competițiile europene, nici Braga până acum n-a jucat cu vreo echipă din Republica Moldova.

Antrenorul Yurii Vernydub are amintiri plăcute legate de adversarul de azi: Zorya Luhansk antrenată de tehnicianul ucrainean a eliminat Braga din turul 3 preliminar al Ligii Europei, ediția 2018/19, 1-1 acasă și 2-2 în deplasare.

Și fundașul Gustavo Dulanto cunoaște foarte bine Braga: el a jucat cu fosta sa echipă, Boavista, de două ori cu Braga în campionatul portughez și în ambele cazuri s-a impus echipa lui Dulanto.

Echipa antrenată de tehnicianul ucrainean Yurii Vernydub va susține astăzi al 134-lea meci din cupele europene. Bilanț: 40 victorii, 39 egalități, 54 înfrângeri. Golaveraj 122-138.

Meciul Sheriff – Braga va fi arbitrat de către Danny Makkelie (39 de ani), arbitru FIFA din 2011. În acest sezon Makkelie a arbitrat deja un meci cu participarea formației tiraspolene, cu Inter Milano pe San Siro. Makkelie va fi ajutat de asistenții Hessel Steegstra, Jan de Vries, al 4-lea oficial Allard Lindhout, arbitrul asistent video Jochem Kamphuis și asistentul arbitrului video Rob Dieperink (toți, Țările de Jos). Observator de arbitri UEFA a fost delegat Zbigniew Przesmycki din Polonia, iar delegat UEFA – Jean Paul Mievis din Belgia.

fmf.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: