image
Sursa foto: Profimedia Images

Africa a depăşit pragul de jumătate de milion de cazuri de COVID-19

Africa trecut pragul de o jumătate de milion de îmbolnăviri cu noul coronavirus, a anunțat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care arată că multe țări de pe acest continent se confruntă cu o creştere semnificativă a numărului de cazuri COVID-19.

Numărul infectărilor cu noul coronavirus s-a dublat în 22 de ţări de pe continent în ultima lună lună, în Algeria, Egipt, Ghana, Nigeria şi Africa de Sud înregistrându-se circa 42% din totalul cazurilor, scrie Agerpres, care preia dpa.

Africa de Sud este statul cel mai grav afectat de pe continentul african, pe teritoriul său înregistrându-se 29% din totalul îmbolnăvirilor din Africa, potrivit OMS.

Întrucât peste o treime dintre ţările din Africa şi-au dublat numărul de cazuri în ultima lună, COVID-19 ameninţă să suprasolicite sistemele fragile de sănătate de pe continent”, a precizat directorul regional OMS pentru Africa, Matshidiso Moeti.

Pandemia progresează lent în Eritreea, Gambia, Mali, Seychelles şi Togo.

Zece ţări, printre care şi Egipt, s-au confruntat cu o tendinţă descrescătoare în ultima lună, a spus OMS.

Aproape 90% dintre infectările cu COVID-19 s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta de sub 60 de ani, în principal datorită vârstei relativ tinere a populaţiei de pe teritoriul Africii.

Până în prezent, virusul a dus la moartea a 11.595 de persoane pe acest continent, potrivit OMS.

Noutăţile partenerilor

comentarii: