image
Sursa foto: Profimedia

Rusia a mobilizat blindate la granița cu Afganistan

Rusia a trimis tancuri T-27 au fost desfășurate marți în apropierea graniței dintre Afganistan și Tadjikistan, înaintea exercițiilor militare programate luna viitoare. Moscova a anunțat mai multe exerciții în Uzbekistan, în timp ce tensiunile regionale legate de câștigurile teritoriale ale talibanilor în Afganistan au rămas ridicate.

Luptătorii talibani au făcut progrese majore pe măsură ce forțele americane se retrag după 20 de ani de conflict, ceea ce reprezintă o problemă de securitate pentru Moscova, care se teme că refugiații ar putea fi împinși în curtea sa din Asia Centrală și că flancul său defensiv sudic ar putea fi destabilizat.

Tancurile rusești au fost deplasate 200 de kilometri cu două săptămâni mai devreme, până la un poligon militar din apropierea graniței afgane, a anunțat marți într-o declarație agenția de presă TASS, potrivit AlephNews.

Marți, Rusia a declarat că exercițiile comune cu trupele uzbece din sudul Uzbekistanului, de asemenea în apropiere de granița cu Afganistanul, se vor desfășura în perioada 30 iulie – 10 august, implicând aproximativ 1.500 de soldați și 200 de vehicule, inclusiv avioane.

Noutăţile partenerilor

comentarii: