„Sunt bine şi puternică. Condamn cu tărie actul de violenţă şi intimidare survenit la biroul meu”, a declarat senatoarea pe contul său oficial de Twitter, loc unde a primit numeroase mesaje de sprijin, notează Agerpres. În urma incidentului, senatoarea şi-a reafirmat convingerea că revoluţia de conştiinţă şi schimbarea din ţară trebuie realizate „în mod pașnic”.

Liderul Morena din Senat, Ricardo Monreal, a precizat presei că senatoarea „nu are leziuni care să-i pună viaţa în pericol”, însă a fost dusă la spital pentru un examen clinic. Senatul mexican a informat Parchetul General în vederea investigării cazului.Surse parlamentare au relatat presei locale că senatoarea Hernandez a primit marţi un pachet în formă de carte iar miercuri, când l-a deschis, s-a produs o mică explozie şi o flacără i-a deteriorat hainele şi i-a ars o sprânceană.

Citlalli Hernández este secretar al Comisiei anticorupţie, transparenţă şi participare cetăţenească, făcând de asemenea parte şi din alte comisii parlamentare.