image
Sursa foto: captură

Dincolo de frică e libertatea // MAI PE SCURT

MAI PE SCURT, nu am crezut ca frica a intrat atat de adanc in moldoveni. Aici la Chisinau traim o viata, dincolo de capitala incepe o cu totul alta viata. Chisinaul devine incet-incet o insula de libertate intr-un fel de lagar de concentrare. Sau cu tot atatea lagare de concentrare cate raioane avem. Si in fiecare raion sta cate un sef de lagar, care este presedinte din partea PD-ului. E destul sa nu-i placa astuia o vorba spusa de un ”detinut” din lagarul lui, si omul ramane fara lucru.

Poate ati inteles ca ma refer la cazul cu femeia concediata pentru ca a indraznit sa-i puna o intrebare incomoda lui Filip. Si se pare ca nu domnul prim ministru a dat ordinul acesta, a fost initiativa presedintelui lagarului de concentrare Straseni pe numele lui Mihail Popa.

Oamenii astia pusi de PD in teritoriu de frica sa nu-i supere pe alde Filip si Plahotniuc sunt mai catolici decat Papa de la Roma. Fiindcă le-a fot băgată lor frica în oase, ei procedează la fel cu subalternii lor.

Am vazut-o toți si am admirat-o pe doamna Ana Pruteanu, mai intai pentru curajul de a-i fi pus lui Filip intrebarea incomoda si apoi de a fi vorbit in fata camerelor de luat vederi pentru intreaga tara.

O doamna cu adevarat curajoasa si plina de demnitate. Am mai vazut zilele acestea cateva exemple de acest fel cu femei vorbind fara frica in fata camerelor de luat vederi ori a telefoanelor mobile. Auziti, barbati moldoveni, femeile noastre isi ridica vocile, da voi de ce taceti?

Am auzit-o pe doamna aceea de la Seliste Orhei lovind poate mai dur decat noi, jurnalistii, in talharii de la guvernare, apoi am vazut-o pe o alta, spunand ca ea e la pensie si nu se mai teme de nimic, acum iata Ana Pruteanu ne-a dat un exemplu de barbatie. Iar bravii nostri barbati stau ascunsi in tufisuri…

Si ce aveti de gand, moldoveni, ce faceti cu frica asta voastra? Stiti bine cine sunt guvernantii nostri, ii urati de moarte si totusi cand trebuie sa va ridicati vocile, va temeti. Daca indrazneste cineva sa critice, nu-l lasati sa fie singur, sustineti-l, ziceti si voi, criticati si voi, sa vedeti cum o sa bagati VOI frica in ei.

Ei va vin in sate, va spun cai verzi pe pereti, stiu ca voi n-o sa le ziceti nimic, se mai gasesc niste lingai platiti care ii lauda, asta se arata la televiziunile lui Plahotniuc si asa iese ca ei va sunt pe plac.

Cat o sa mai tremurati asa? Sperati ca in ziua alegerilor, in cabina de vot, o sa prindeti la curaj si o sa votati impotriva lor? Bine, dar in ziua aceea ei, sefii de lagare de concenteare din raioane, sate, orase, o sa va sperie si mai tare, pentru ca o sa aiba ca si cum voie sa faca propaganda electorala si in ziua alegerilor.

Iar pentru un individ ca acest Mihail Popa de la Straseni – care imi spurca Straseniul, raion din care faceau parte candva si Trusenii mei – propaganda inseamna infircosare si bani.

MAI PE SCURT, moldoveni, frica le este si oilor de ciobani, dar ele sunt oi. Voi parca sunteti oameni…

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: