image
Sursa foto: poză simbol

Caz șocant în Italia: Un profesor le povestește elevilor că merge prin discoteci ca să ia COVID

Un profesor la o școală gimnazială din Senigallia – comună din provincia Ancona, regiunea Marche, Italia – le povestește elevilor că merge prin discoteci ca să ia COVID. Părinții au sesizat primarul.

În Marche, una dintre regiunile italiene în care unitățile de terapie intensivă suferă cel mai mult din cauza creșterii numărului de contagiuni, o profesoară de la o școală gimnazială le-a spus elevilor că încearcă să se infecteze în discoteci. Dascălul susține că a refuzat vaccinul anti-COVID și caută să se infecteze pentru a obține certificatul verde.

Familiile elevilor nu au avut de ales și i-au scris primarului orașului pentru a cere înlăturarea profesoarei. I-au scris primarului Massimo Olivetti că profesoara a spus de mai multe ori în fața elevilor că merge des în discoteci ca să se îmbolnăvească de COVID pentru a obține permisul verde.

Corriere Adriatico scrie că profesoara a fost supusă periodic unor teste anti-COVID pentru a putea lucra. Din 15 decembrie va intra în vigoare vaccinarea obligatorie pentru toți angajații din școli.

„Sincer, am fost șocat de ceea ce mi s-a raportat și intenționez să verific și să investighez ce s-a întâmplat”, spune primarul. „Nu este prima dată când avem de-a face cu un profesor anti-vaccinist. S-a întâmplat la începutul anului la Corinaldesi, dar aici vorbim de o școală gimnazială. Este inacceptabil. Nu am nicio putere, dar voi vorbi cu directorul școlii pentru a mă asigura că un astfel de episod nu se va mai repeta”, a adăugat acesta, potrivit AlephNews.

Noutăţile partenerilor

comentarii: