Breaking News

image
Sursa foto: captură video

După nouă zile de la difuzarea înregistrării, PG a decis: Va investiga imaginile cu Dodon, Plahotniuc și punga cu bani

Procuratura Generală anunță despre inițierea unui proces penal în cadrul căruia vor fi investigate circumstanțele în care au fost realizate înregistrările video în care șeful statului Igor Dodon apare în compania fostului lider PD Vladimir Plahotniuc, și acesta îi oferă o sacoșă în care se presupune a fi bani. Procurorii anunță despre inițierea procesului penal abia peste nouă zile de când imaginile au apărut în spațiul public. Inițial PG a solicitat un denunț oficial și a anunțat că nu se poate autosesiza deoarece „nu cunoaște cât de veridice sunt, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări”.

Procuratura Generală anunță că a decis inițierea procesului penal pornind de la denunțurile depuse la finele săptămânii trecute de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță.

Procurorii vor investiga „circumstanțele rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani”, se spune într-un comunicat de presă emis de PG.

Aceeași sursă menționează că procesul penal este inițiat în baza art.274 Cod de procedură penală, procurorii urmând să efectueze o serie de investigații pentru a se decide „dacă există în acțiunile protagoniștilor acestui video o bănuială rezonabilă cu privire la elementele constitutive ale vreunei infracțiuni”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: