image
Sursa foto: Sectorul Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău

Un cetățean turc, prins cu viză canadiană falsificată; Intrarea în Republica Moldova i-a fost refuzată

Un cetățean al Turciei, în vârstă de 28 ani, în timpul verificării pașaportului a fost depistată cu viză canadiană, eliberată de către Ambasada Canadei la Ankara, cu semne vădite de falsificare. Acesta s-a prezentat la cursa Istanbul-Chișinău, ulterior prin coridorul de tranzit la cursa de escală Chișinău-Varșovia-Canada.

Astfel, a fost luată decizia de a supune pasagerul controlului în linia II, ceea ce presupune verificări suplimentare. Prin intermediul ofițerului Frontex, the European Border and Coast Guard Agency, detașat în cadrul operațiunii comune sub egida Frontex “Puncte de coordonare aeriene 2021” și a Canada Border Services Agency (Agenției canadiene de frontieră) a fost posibilă verificarea vizei canadiene.

Sectorul Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional ChişinăuSectorul Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău

Conform informației parvenite de la autoritățile canadiene, s-a confirmat lipsa vizei în cauză în sistemul de date canadiene. Pe faptul celor constatate, pe numele pasagerului s-au întocmit actele privind refuzul intrării în Republica Moldova. Pașaportul urmează a fi transmis autorităților de resort din Turcia, pentru examinarea cazului dat.

Sectorul Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional ChişinăuSectorul Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău

Noutăţile partenerilor

comentarii: