image
Sursa foto: Getty Images

O "fiară" din luptele în cuşcă îl poate "distruge" pe Mike Tyson, care a anunţat că revine în ring la 53 de ani

Mike Tyson a anunţat că vrea să revină în ring, chiar dacă are 53 de ani. Fostul campion mondial al greilor ar putea avea însă un adversar neaşteptat, din lumea luptelor în cuşcă, nimeni altul decât "fiara" Jon Jones.

O spune un alt fost luptător, Chael Sonnen, care susţine că Jones poate accepta o luptă cu Iron Mike. În plus, fostul luptător e convins chiar că Jones i-ar fi bătut pe Mike Tyson şi pe Muhammad Ali în aceeaşi zi, dacă ar fi luptat în aceeaşi perioadă.

"Realitatea este că Jon Jones putea să-i bată pe Mike Tyson şi pe Muhammad Ali în aceeaşi zi. Nu cred că el înţelege cât de bun este. Când spui că vrei să fii cel mai bun din istorie, Jon, prietene, tu chiar eşti cel mai bun", a spus Sonnen.

Sonnen, în vârstă de 43 de ani, ştie cel mai bine de ce este capabil Jones. Cei doi au luptat în 2013, iar Jones a câştigat prin knock out. Americanul de 32 de ani este considerat unul dintre cei mai mari luptători din istoria artelor marţiale mixte şi unul dintre cei mai buni luptători care a păşit vreodată în Octagon.

În acelaşi timp, Jon Jones este considerat cel mai mare luptător din istorie la categoria semigrea, acolo unde este dublu campion mondial.

Jones are 26 de victorii şi practic nicio înfrângere, cu toate că în palmaresul lui apar două. La ambele însă a fost descalificat pentru lovituri ilegale.

Mike Tyson a anunţat că e gata să revină în ring. Fostul campion mondial al greilor și-a etalat mușchii la piscină și a oferit un moment în care le-a arătat susținătorilor săi că este într-o formă excelentă.

"Vreau să vă spun că există posibilitatea să revin în ring", a dezvăluit fostul campion, considerat de specialişti omul cu cele mai tari lovituri din istoria boxului, în ciuda înălțimii sale de 1,78 metri. De altfel, în vremurile sale de glorie i se spunea "cel mai rău om al planetei".

Mike Tyson a concurat la profesioniști din 1985 până în 2005. Americanul deține recordul de cel mai tânăr campion mondial la categoria grea din istorie, la 20 de ani, 4 luni și 22 de zile, performanță realizată în 1986.

Tyson a câștigat primele 19 meciuri din carieră prin knock out, dintre care 12 în prima rundă. În 1987, la un an de la titlul WBC obținut, a devenit primul pugilist la categoria grea care a deținut simultan centurile WBC, WBA și IBF.

Ultima luptă ca profesionist a lui Tyson a avut loc în 2005, când fostul campion mondial a pierdut în fața lui Kevin McBride.

În cariera sa la profesioniști, Mike Tyson a adunat 50 de victorii, dintre care 44 obținute înainte de limită și 6 înfrângeri, plus două descalificări.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: