image
Sursa foto: jurnal.md

De ce a fost eliberat Constantin Țuțu?

Fostul deputat PD Constantin Țuțu se află în libertate grație mai multor factori, afirmă ministrul de Interne.

Potrivit ministrului de Interne, Pavel Voicu, fostul deputat PD Constantin Țuțu colaborează cu procurorii și prezintă informații despre „grupări internaționale importante”.

„Sunt mai mulți factori care permit ca el să se afle la libertate. De exemplu, colaborează cu organul de urmărire penală, prezintă informații despre anumite grupări internaționale importante, este prematur să spun mai multe”, a declarat ministrul Voicu, în cadrul unei emisiuni la N4.

„Faptul că Țuțu a fost scos din căutare internațională și s-a reîntors în RM și este la libertate asta nu înseamnă că organele de drept nu documentează mai multe acțiuni care îl vizează. Cu siguranță Țuțu va fi atras la răspundere penală pe trei capete de acuzații pe care le are acum. trafic de influență, îmbogățire ilicită și cazul de la Orhei”, a mai adăugat ministrul de Interne.

Fostul deputat PD Constantin Țuțu, anunțat în urmărire internațională pentru acuzații de îmbogățire ilicită, a fost reținut la intrarea în RM pe 27 martie curent, la frontiera Leușeni, după ce s-a predat benevol forțelor de ordine. În aceeași zi, Țuțu a fost audiat de procurori, care i-au înaintat învinuirea, și trimis la domiciliu pentru a respecta carantina timp de 14 zile. Acum acesta se află în libertate și are doar obligația de a nu părăsi Chișinăul.

Amintim că, în septembrie 2019, la demersul procurorilor, pe numele fostului deputat a fost emis un mandat de arestare în contumacie și, ulterior, în octombrie, a fost anunțat în căutare internațională. Tot atunci, PCCOCS a pus sechestru pe bunurile fostului deputat PD, cercetat penal pentru fapul îmbogățirii ilicite comise în perioada anilor 2014-2018.

Constantin Țuțu este unul dintre primii reprezentanți ai PD care au fugit din Republica Moldova, la scurt timp după ce formațiunea a cedat puterea, în iunie 2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: