image
Sursa foto: bnr.nl

Sondaj: 59% dintre britanici ar alege să rămână în Uniunea Europeană

Britanicii ar alege, în proporţie de 59%, să rămână în Uniunea Europeană, dacă ar avea ocazia, arată un sondaj de opinie publicat miercuri, acesta fiind cel mai mare procentaj înregistrat de la referendumul care a avut loc în urmă cu doi ani.

La referendumul din 23 iunie 2016, 17,4 milioane de persoane cu drept de vot (51,9%) au ales ca Marea Britanie să părăsească UE, faţă de 16,1 milioane (48,1%) care au votat pentru rămânerea în blocul european, scrie News.ro.

În prezent, dacă ar avea ocazia, britanicii ar vota în majoritate rămânerea în Uniunea, potrivit sondajului realizat de expertul John Curtice, citat de Reuters.

La realizarea sondajului, între 8 iunie şi 9 iulie, au participat 2.048 de subiecţi. El nu a fost afectat de strategia anunţată de prim-ministrul Theresa May la începutul lunii iulie, care a dus la scindarea partidului său şi a atras critici chiar din partea susţinătorilor Brexit.

Deşi au existat numeroase voci care au propus, guvernul britanic a exclus organizarea unui nou referendum după cel din 2016.

Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 29 martie 2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: