image
Sursa foto: privesc.eu

Oficiul Înaltului Comisar ONU în RM: „Condamnăm discursul vădit de ură și incitare la violență a lui Ilan Șor”

Oficiul ONU pentru Drepturile Omului în Moldova condamnă discursul primarului de Orhei, Ilan Șor, care a venit cu mai multe amenințări la adresa jurnaliștilor și a unor oponenți politici.

„Condamnăm discursul vădit de ură și incitare la violență a primarului de Orhei, Ilan Șor, împotriva jurnaliștilor și oponenților politici”, se arată în mesajul Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului.

Totodată, în comunicat se menționează că Oficiul ONU pentru Drepturile Omului în Moldova se solidarizează cu societatea civilă, solicitând o investigație în legătură cu acest caz.

„Suntem solidari cu societatea civilă din Moldova și ombudsmanul în solicitarea imediată a unei investigații pe acest caz”, se mai arată în comunicat.

Precizăm că ONG-urile din RM au criticat declarațiile lui Ilan Șor. „Comportamentul primarului de Orhei este incompatibil cu democrația, instigă la ură și violență, motiv pentru care el nu poate fi lăsat nesancționat de către autorități”, se arata în declarație a ONG-lor din domeniul drepturilor omului.

O declarație similară au semnat și multe ONG de media.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: