image
Sursa foto: Facebook/Andrei Năstase

Expert politic român: Andrei Năstase câștigă detașat alegerile în campania pe online

Silvia Radu pierde alegerile pe online! Cifrele sunt devastatoare pentru ea! Fără nici un fel de excepție, dimensiunea digitală a comunităților, indiferent cât de mari sau de mici sunt acestea, a anticipat cu o fidelitate incredibilă, trendurile și rezultatele votului popular.

Fie că discutăm de alegeri locale sau naționale, indiferent de proximitățile geografice clar definite și de profilul cultural al celor care aleg.

Motoarele de căutare și rețelele sociale au anticipat rezultatele finale. Nu s-au înregistrat abateri nici în cazul scrutinului în care Donald Trump a fost ales președintele Americii, nici în modelul de comunicare politică al actualului președinte al Franței, Emmanuel Macron.

Toți candidații pentru Primăria Chișinău au folosit canalele digitale. Unii dintre candidați au fost mai creativi, alții mai puțin inspirați sau sinceri, motiv pentru care metricii de final, contorizați de conținutul postat, au un grad de relevanță zdrobitor.

Diferențele sunt atât de mari, încât, pentru unul dintre candidați ar trebui, la modul cel mai serios, aruncat prosopul, așa cum se spune în limbajul sportiv, mai exact în lumea boxului.

Atât Andrei Năstase cât și Silvia Radu au postat, pe paginile lor oficiale de Facebook, aproximativ în același timp, câte un material video care a surprins momentul în care aceștia și-au exercitat dreptul de vot.

Cifrele contorizate de cele două module de conținut sunt atât de relevante încât, așa cum am scris și în titlul acestei scurte analize, arată că Silvia Radu este complet ignorată de oamenii orașului.

Să vedem cifrele:

Utilizatori Facebook din Chișinău cu drept de vot

+400 000

Fani pagina

Andrei Năstase - 56 000

Silvia Radu - 16 000

VIZUALIZĂRI VIDEO

Andrei Năstase - 40 000

Silvia Radu - 1 600

LIKE

Andrei Năstase - 1 700

Silvia Radu - 86

SHARE

Andrei Năstase - 448

Silvia Radu - 10

COMENTARII

Andrei Năstase - 768

Silvia Radu - 27

Interesul pentru un candidat sau altul este developat, în detaliu, și de motoarele de căutare. Serviciul Google Trends oferă oricărui curios date relevante pentru interesul utilizatorilor pentru o persoana anume, iar căutările pentru Andrei Năstase au explodat, pur și simplu, în ultimele 3 săptămâni.

Indicatorii digitali sunt creditați, de sociologi sau de comunicatorii profesioniști, în analizele lor specializate, cu mult mai multă credibilitate decât orice fel de sondaj, indiferent care sunt metodele de culegere și interpretare a datelor.

Concluzia este una singură și nu poate decât să confirme un trend, o stare de spirit și o opțiune comună, cu largă respirație populară!

Andrei Năstase câștigă detașat această competiție de etapă, calificarea în turul doi al alegerilor pentru Primăria Chișinău.

Trebuie doar să-și scoată toți susținătorii la urne și să-și securizeze votul. Trendul din orele trecute de la deschiderea urnelor arată că își poate atinge obiectivul lui și al celor care-l susțin.

Orice altă varianta asumată de CEC poate fi, având în vedere "matematica digitală" și diferențele uriașe subliniate mai sus, suspicionată de o inimaginabilă fraudare a votului popular!

articol de opiniearticol de opinie
articol de opinie1articol de opinie1
articol de opinie2articol de opinie2

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: