image
Sursa foto: parlament.md

Dorel Musteață și Ghenadie Plămădeală au fost numiți judecători la CSJ; Candidatura Oxanei Robu, respinsă de Parlament

UPDATE 12:58 // Parlamentul l-a numit pe Dorel Musteață în fucția de judecător la CSJ. „Pentru” au votat 52 de legislatori.

UPDATE 12:44 // Ghenadie Plămădeală a fost numit în funcția de judecător la CSJ. Candidatura acestuia a fost susținută cu voturile a 55 de deputați.

UPDATE 12:32 // Parlamentul a respins numirea Oxanei Robu în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Candidatul propus de CSM a întrunit doar un vot „pentru” și 40 „contra”, iar 12 deputați nu au votat.

Deputații examinează la această oră candidaturile propuse de CSM pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, până la atingerea plafonului de vârstă, de 65 de ani. Este vorba de Oxana Robu, Ghenadie Plămădeală și Dorel Musteață.

Astfel, candidatura lui Dorel Musteață va fi propusă în plenul Parlamentului pentru a fi votată în funcția de judecător la CSJ.

Iar, în cazul Oxanei Robu și al lui Ghenadie Plămădeală, rapoartele asupra proiectelor de hotărâre nu au întrunit numărul suficient de voturi, așa că aprobarea lor rămâne la latitudinea plenului Parlamentului.

Potrivit legislației, promovarea în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție se aprobă de către Parlament, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: