„Încet, încet, oamenii de la Chișinău, oamenii din toată țara și cei din Diasporă înțeleg că marele pericol nu sunt opțiunile noastre diferite, ci marele pericol este corupția, oligarhia, criminalii de la guvernare care nu se dau duși. Dacă ar pierde puterea, ar pierde și libertatea și proprietățile dobândite ilicit”, a continuat liderul Platformei DA.

În context, Andrei Năstase a declarat că „timp de trei ani, noi am reușit să anihilăm orice tentativă a guvernării de a transforma protestele pașnice într-un nou 7 aprilie. Și atunci, beneficiar al acestor transformări ale protestelor în violențe este același individ – Vladimir Plahotniuc, care în România a avut și identitatea Ulinici”.

Întrebat cine este Vladimir Plahotniuc, Andrei Năstase a spus că „este un oligarh de sorginte sovietică și comunistă. O bună perioadă a tras sforile din spatele lui Vladimir Voronin și a regimului comunist, iar în 2009 a deturnat revoluția pașnică a unor tineri dornici de libertate, dornici de democrație, de stat liber la ei acasă. Acest individ a capturat toate instituțiile statului, pornind de la cele de reglementare până la cele de drept, justiție, Procuratură,Banca Națională. Cred că are o relație strânsă cu partidul de la guvernare din România, dar și cu lumea interlopă de acolo. Răul își dă mai bine mâna”.