image
Sursa foto: captură

Andrei Năstase: Oamenii din toată țara și cei din Diasporă înțeleg că marele pericol e corupția și criminalii de la putere

„Scopul protestului din 26 august este unul pe care îl perpetuăm de atâta timp, este dorința noastră mare pentru democrație, pentru stat de drept, pentru o economie funcțională la noi acasă astfel încât libertate, pentru ca oamenii să nu mai plece, pentru că exodul din RM a atins cote maxime. Este și protestul Diasporei”. Declarațiile au fost făcute de către liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul uni interviu pentru jurnalistul român Vitalie Cojocari.

Totodată, Andrei Năstase a declarat că „Diaspora s-a arătat interesată după ce a protestat în fața ambasadelor și consulatelor RM din străinătate, a considerat că trebuie să vină la acest protest. Iată de ce a fost organizat în această perioadă estivală. Există o prezență masivă a Diasporei din Europa, SUA și Rusia. Aici nu au venit oameni care au anumite preferințe politice”.

„Încet, încet, oamenii de la Chișinău, oamenii din toată țara și cei din Diasporă înțeleg că marele pericol nu sunt opțiunile noastre diferite, ci marele pericol este corupția, oligarhia, criminalii de la guvernare care nu se dau duși. Dacă ar pierde puterea, ar pierde și libertatea și proprietățile dobândite ilicit”, a continuat liderul Platformei DA.

În context, Andrei Năstase a declarat că „timp de trei ani, noi am reușit să anihilăm orice tentativă a guvernării de a transforma protestele pașnice într-un nou 7 aprilie. Și atunci, beneficiar al acestor transformări ale protestelor în violențe este același individ – Vladimir Plahotniuc, care în România a avut și identitatea Ulinici”.

Întrebat cine este Vladimir Plahotniuc, Andrei Năstase a spus că „este un oligarh de sorginte sovietică și comunistă. O bună perioadă a tras sforile din spatele lui Vladimir Voronin și a regimului comunist, iar în 2009 a deturnat revoluția pașnică a unor tineri dornici de libertate, dornici de democrație, de stat liber la ei acasă. Acest individ a capturat toate instituțiile statului, pornind de la cele de reglementare până la cele de drept, justiție, Procuratură,Banca Națională. Cred că are o relație strânsă cu partidul de la guvernare din România, dar și cu lumea interlopă de acolo. Răul își dă mai bine mâna”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: