image
Sursa foto: a1.ro

Emoții la sfârșitul sesiunii de BAC: Absolvenții de liceu au susținut astăzi ultimul examen, cel la solicitare

Emoții la sfârșitul sesiunii de bacalaureat din acest an. Cei mai mulți absolvenți de liceu au susținut astăzi ultimul examen, cel la solicitare. Majoritatea și-a ales geografia sau chimia.

Au fost și unii care și-au încercat puterile la matematică, fizică sau informatică. Elevii spun că proba nu a fost grea, dar când a venit vorba de întrebări din test, aceștia au avut o scuză - emoțiile.

La Liceul Teoretic „Spiru Haret” din capitală, peste 280 de elevi au dat examenul la una dintre cele șapte discipline la alegere. Cei mai mulți au optat pentru geografie. Li s-a permis să aibă riglă, creion și atlas.

Nu a fost ignorată nici chimia. La această disciplină, elevii au avut de caracterizat elemente chimice, de egalat ecuații și de rezolvat probleme.

Alți aproape 800 de absolvenți de liceu din republică au avut de dat testul la biologie.

La examenul de astăzi au fost înscriși aproape 15 mii de candidați.

Sesiunea de bacalaureat 2018 se desfășoară între 5 și 22 iunie. Vineri, elevii care au învățat în ucraineană, bulgară sau găgăuză vor susține testul la una dintre aceste limbi. La examenele de absolvire a liceului au fost admiși în acest an 18 mii 150 de candidați, dintre care peste trei mii sunt restanțieri.

Verificarea lucrărilor va fi efectuată până pe 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate a doua zi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: