image
Sursa foto: euronovia-conseil.eu

Nicio universitate din UE în top 15 Academic Shanghai Ranking 2022, condus și anul acesta de Harvard University

În top 10 Academic Ranking of World Universities (ARWU) 2022, lansat azi de Shanghai Ranking Consultancy, doar două universități sunt britanice, restul fiind americane. Prima universitate din Uniunea Europeană clasată în acest ranking este Paris-Saclay Université, din Franța, pe poziția 16, în cădere de pe locul al 13-lea anul trecut.

Harvard University conduce acest clasament pentru al 20-lea an la rând, iar Stanford University rămâne pe locul al doilea. Massachusetts Institute of Technology (MIT) urcă o poziție, până pe 3 de pe 4 anul trecut, potrivit clasamentului.

În top 10 apar, la fel ca anul trecut, Cambridge, Berkeley, Princeton, Oxford, Columbia, Caltech și Chicago.

A doua universitate din UE, clasată în topul Shanghai este abia pe poziția 39, Universitatea din Copenhaga, Danemarca.

Universitățile din Statele Unite domină și în acest an topul, cu 39 de universități în primele 100 și 196 în primele 1.000 de instituții de învățământ superior ale lumii. Marea Britanie are 63 de universități în primele 1.000, din care 8 sunt în primele 100.

Dintre statele Uniunii Europene, Germania are patru universități clasate în top 100, la fel ca Franța.

China are 9 instituții prezente în primele 100 de universități, transmite EduPedu. Numărul universităților din China continentală continuă să crească, notează autorii Shanghai Ranking.

România are o singură reprezentantă în acest clasament al celor mai bune 1000 de universități, conform criteriilor Shanghai – Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB).

Nicio instituție superioară de învățământ din Republica Moldova nu se regăsește în topul celor mai bune 1000 de universități din lume.

Clasamentul integral poate fi vizualizat aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: